Iz ZET-a poručuju da će kontrolore zaštititi, a NOŠENJE ORUŽJA je iracionalno

Facebook - Zagrebački holding

Od kad je najavljena mogućnost da ZET-ovi kontrolori nose oružje ne jenjava buka oko te vijesti.

Prvotni cilj kontrolora bio je da uz njih ide zaštitar ili da i oni polože za zaštitara te da dobiju ovlasti kojima će se od agresivnih putnika braniti oružjem. ZET-ovci ovim mjerama žele riješiti problematiku s putnicima koji odbijaju pokazati osobnu ili neki drugi dokument s podatcima te prevenirati moguće napade putnika, a polože li zaštitarski moći će legitimno pregledati dokumente.

“Ideja je da se kontrolori u prvo vrijeme zaštite na način da ide netko od zaštitara uz njih, a naknadno, sukladno zakonu, da i oni polože za zaštitara i dobiju takve ovlasti jer mi moramo učiniti sve da se ljudi zaštite”, obrazložio je ovu ideju Ante Jelić za zg – magazin.com, predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske.

Iz ZET-a su poručili da će kontrolore zaštiti, ali bez oružja.

“ZET je poduzeo sve u cilju zaštite kontrolora karata, ali u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Iracionalne mjere, kao što je nošenje oružja, ni u kojem trenutku nisu bile razmatrane kao model prevencije ili dodatne zaštite”, izjavili su za zg-magazin iz ZET-a.

Upravo zbog sigurnosti kontrolora i putnika, u novim tramvajima već postoji video-nadzor koji bi, uz pomoć policije, trebao biti dovoljan.

U svom se zahtjevu za oružanom zaštitom kontrolori pozivaju na primjere premlaćivanja. Posljednji takav slučaj bio je onaj u kojem je žena bez karte napala kontrolorku. Kontrolorka je završila s teškim ozljedama – slomljenom nogom i Šancovim ovratnikom.

>>>ZAGREPČANI OGORČENI! ZET-ovi kontrolori USKORO BI MOGLI DOBITI ORUŽJE

>>>>OPAKO ‘OKINULI’ PO ZET-u: ‘Što je zadnje čuo terorist u Zagrebu? Karte na pregled!’


Komentari