Iz zatvora na posao! Bivšu Bandićevu pročelnicu dočekalo radno mjesto u Gradu: ‘Nije bilo osnova za prestanak službe’

foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivša pročelnica Stručne službe gradonačelnika, Andrea Šulentić, uhićena je potkraj lipnja u velikoj akciji USKOK-a, zajedno s još nekoliko osoba iz kruga Milana Bandića. Tada joj je određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

No, Šulentić sada više nije iza rešetaka. Dan nakon uhićenja iz ureda Tomislava Tomaševića poručili su kako su svi uhićeni suspendirani, pa je pretpostavka bila kako se više neće vraćati na posao. No, izgleda da nije tako.

Net.hr-u je službeno potvrđeno u Gradskoj upravi, da se nakon istražnog zatvora bivša pročelnica Šulentić vraća na posao, ne doduše na posao pročelnice, nego na radno mjesto stručne savjetnice za rad tijela mjesne samouprave u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu.

Otkrili su da je imala kao pročelnica koeficijent za obračun plaće 5,54, a nakon 1. kolovoza 2021. koeficijent 4,00, dok je za radno mjesto stručnog savjetnika utvrđen koeficijent 2,49.

Iz Grada su pojasnili zašto su je vratili na posao.

“Temeljem Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 86/08, 61/11, 04/18 i 112/19), u ovom trenutku, ne postoji osnova za prestanak službe”, kažu.

Podsjetimo, osumnjičena je da je počinila kazneno djelo iz članka 297. Kaznenog zakona, odnosno, da je zloupotrijebila položaj i ovlasti. Ona je “pala” zajedno s poznatom liječnicom i bivšom ministricom, Anom Stavljenić Rukavinom u slučaju Srebrnjak, a USKOK ih sumnjiči da su Šulentić i Stavljenić-Rukavina s Milanom Bandićem dogovarale i sređivale izbor novog ravnatelja bolnice Srebnjak, nakon što su smaknuli nepoželjnog ravnatelja dr. Boru Nogala.


Komentari