Iz zagrebačke zračne luke svakog dana polijeće jedan zrakoplov, gdje drugdje nego za Njemačku

Borna Filic/PIXSELL

Pandemija koronavirusa zatvorila je autobusne i željezničke kolodvore, a prizemljila je i zrakoplove, no iz Zagreba svaki dan, jedan zrakoplovi prenosi putnike, a gdje drugo nego u Njemačku.

Iz Zračne luke Franjo Tuđman zrakoplov Croatia Airlinesa (CA) svaki dan polijeće u 13, odnosno 14.45 sati, a na odredište, Frankfurt, stiže u 14.50, odnosno 16.35 sati, prenosi tportal.hr.

“Linija Zagreb-Frankfurt-Zagreb od 7. travnja ove godine jedina je redovita linija Croatia Airlinesa na kojoj lete zrakoplovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika. I to jedanput na dan”, kažu iz Croatia Airlinesa.

Cijena karte u jednom smjeru od Zagreba do Frankfurta kreće se između 1200 do 4435 kuna, koliko će recimo platiti putnici u ponedjeljak.

“Frankfurt kao destinacija omogućuje putnicima najjednostavniji dolazak u Zagreb jer Lufthansa, partner Croatia Airlinesa i također član udruge Star Alliance, obavlja određeni broj letova upravo u tu zračnu luku, a koja je, podsjetimo, jedno od najvažnijih prometnih europskih čvorišta. Karte su dostupne za kupnju na prodajnim mjestima Croatia Airlinesa i u agentskoj mreži”, objasnili su iz Croatia Airlinesa zašto je baš ta linija opstala.

Letačko i kabinsko osoblje u strogom je režimu te opremljeno svim propisanim zaštitnim sredstvima i aktivno provodi sve zaštitne mjere donesene unutar kompanije, a zrakoplovi se pojačano čiste nakon svakog leta, a na kraju dana i dezinficiraju”, kazali su.

Putnicima ovih letova preporuča se dolazak sa zaštitnim sredstvima, a tijekom leta da se pridržavaju svih sigurnosnih uputa kabinskog osoblja koje također nosi zaštitna sredstva. To je potvrdila i jedna putnica na svojem Facebook profilu.

“Avion je pun, manje-više se drži razmak. Stjuardese nose maske i imaju rukavice. Pri ulasku u avion svaki putnik dobije bocu vode”, napisala je.

Zrakoplov iz Frankfurta za Zagreb kreće u u 15.55, odnosno u 18 sati i slijeće u 17.35, odnosno 19.40 sati, kada putnike preuzimaju javnozdravstvene vlasti te je daljnji postupak sukladan njihovim procedurama’, zaključuju iz ovog prijevoznika.

Vlada Republike Hrvatske na svom je Twitter profilu objavila kako se od 11. svibnja otvaraju i dvije domaće linije, Zagreb-Split i Zagreb-Dubrovnik. U toj objavi istaknuli su kako međunarodni zračni promet još nije uspostavljen i pitanje je kada će biti, a ovaj za Frankfurt i dalje leti svakog dana.


Komentari