Iz Štampara predstavili novi kanal naručivanja za cijepljenje! Od sada to možete učiniti i putem ove mail adrese

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako bi se građanima Zagreba dodatno olakšao pristup cjepivu protiv koronavirusa, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ uveo je i peti kanal naručivanja za cijepljenje. Tako se građani sada mogu prijaviti i brzim i jednostavnim slanjem e-pošte na adresu [email protected], pri čemu je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, MBO sa zdravstvene iskaznice i preferiranu vrstu cjepiva.

Uz to, postojeći kanali naručivanja su putem sustava e-Građani (Portal zdravlje Ministarstva zdravstva RH), pozivom na besplatni broj 0800 8804, preko odabranog liječnika obiteljske medicine, iskazom interesa na cijepise.zdravlje.hr.

Uz to, Služba za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ je organizirala prioritetno cijepljenje cjepivom Pfizer za djecu stariju od 12 godina, koja boluju od bolesti koje uvećavaju rizik za teže oblike bolesti COVID-19.

Na krilima značajnog poboljšanja epidemiološke situacije, koje je uvelike potaknuto procjepljivanjem građana, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ nastavlja s daljnjim unaprjeđenjima svih načina borbe protiv koronavirusa. Kako su glavno oružje protiv bolesti COVID-19 prvenstveno odobrena i dostupna cjepiva, NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ ulaže dodatne napore kako bi ona bila što brže i lakše dostupna svim građanima grada Zagreba.

Osim brzine i pouzdanosti ovog kanala, veliki benefit za građane svakako predstavlja i mogućnost odabira preferiranog cjepiva.

“Uz to, od sada su prioritetna skupina za cijepljenje djeca starija od 12 godina, koja boluju od bolesti koje uvećavaju rizik za teže oblike bolesti COVID-19. Shodno tome, Služba za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ planira organizaciju i provedbu preporučenog cijepljenja učenika koji pripadaju navedenoj kategoriji.

Stoga su svi roditelji pozvani da se jave nadležnim školskim liječnicima telefonom ili putem adrese elektronske pošte, kako bi iskazali interes za cijepljenje svoga djeteta. Pritom je važno navesti ime i prezime djeteta, školu i razred, datum rođenja, MBO te adresu elektronske pošte ili broj telefona roditelja. Za cijepljenje ove prioritetne skupine, osigurane su doze cjepiva Pfizer, a roditelji će sukladno iskazanom interesu od Službe za školsku i adolescentnu medicinu dobiti povratnu informaciju putem telefona ili e-pošte”, priopćili su iz Štampara.

Komentari