Iz požara u Trnskom spašena legenda kvarta Dragec (90): ‘On svaki dan ide u vožnju biciklom, a nakon toga ide igrati košarku’

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Jak požar koji se u prijepodnevnim satima širio sve do 12. kata nebodera u naselju Trnsko, izbezumio je Zagrepčane. Tragedija je izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca, a spašeno osam osoba, dva psa i jedna mačka. Četiri osobe su ozlijeđene, a vatrogasci su pružali pomoć i jednom psu koji se nagutao dima. Njegov vlasnik za 24 sata kratko je poručio da ga ne bi “dao ni zašto”.

“Bio sam na Savskoj kad su me zvali da gori zgrada. Pas Tole bio je u stanu na 8. katu, a gorio je deveti. Cvilio je. Ma baš me briga za neboder, vratio sam se po njega, ne bih ga dao ni za što”, kazao je vlasnik.

Dragec je zbog požara ostao zarobljen u svom stanu. Uvidjevši da se nešto opasno dimi, ovaj je 90-godišnjak  mirno stao na balkon i čekao pomoć. Vatrogasci su ga brzo spasili, a kad je izašao bio je sav čađav od dima. Odmah je dobio i kisik, a njegov sin Mladen je otkrio kako je Dragec izuzetno vitalan te da je svaki dan na biciklu i puno se kreće. Susjedi ga opisuju kao “legendu Trnskog”.

“On svaki dan ide u vožnju biciklom, a nakon toga ide igrati košarku. Nema šale s njim, kod njega se znaju red, rad i disciplina. Drago nam je da je s njim sve dobro. Brzo će se vratiti iz bolnice, a nakon toga će se vratiti rutini, samo ne znam što će mu biti sa stanom, ali nema toga što se ne može riješiti i sanirati, samo se ljudski život ne može vratiti”, kazao je za 24 sata Dragecov susjed Željko.


Komentari