Iz Holdinga odlaze savjetnici s plaćom od 19 tisuća kuna? 30 posto ljudi u administraciji pred otkazom

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Kako je HRT, neslužbeno doznao, jedna od ideja nove sistematizacije srezati do 30 posto radnih mjesta u administraciji, odnosno pozicije pod nazivima koordinator projekata, savjetnik ili pomoćnik voditelja ili direktora. Takvih pozicija u Holdingu ima oko 450, a riječ je o radnim mjestima s bruto plaćama oko 19.000 kuna, prenosi HRT.

S početkom nove godine dolazi i nova sistematizacija radnih mjesta u Holdingu kao i restrukturiranje. S prvim danom 2022. broj gradskih ureda srezan je sa 27 na 16, a očekuje se da će oko 450 radnika dobiti otkaz, od njih preko 5 tisuća zaposlenih.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Za HRT je govorio Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga najavio je da je i u interesu Sindikata da “resetiramo sustav i da stvarno svi skupa vidimo da li ima ili nema viškova i na kojim su to radnim mjestima, po nama radnika na rukovodećim mjestima ima, ali to ne znači sječu glava nego da vidimo stvarno tko radi, a tko je zaposlen samo reda radi”

Pokrenuto savjetovanje

Gradonačelnik Tomašević napomenuo je uoči kraja godine kako je pokrenut postupak savjetovanja između sindikata i uprave, ali i da će to trajati nekoliko mjeseci. A isto su i danas za HRT potvrdili iz Holdinga.

Foto: Screenshot/YouTube

“Pokrenut je proces savjetovanja sa socijalnim partnerima koji se provodi u skladu s odredbama Zakona o radu te važećim Kolektivnim ugovorom. Javnost ćemo informirati po završetku procesa”, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga na upit HRT-a.

Oporba nije sretna

Očekivano, jedan od najbližih suradnika pokojnog Milana Bandića, Slavko Koji (BM 365) buni se protiv količine otkaza koje bi se mogle podijeliti.

Photo: Pixsell

“I nitko nikada nije od toga bježao da je zaposlenika i brojčano i strukturno više nego što ih je potrebno. Tome treba pristupiti ne na način da se sociopatski na Staru godinu najavljuju otkazi”, rekao je Kojić.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Niti iz BM 365 bliski HZD- nije zadovoljan brojkama. “Sad je već najavljeno blizu 7000 otkaza, ako ovoj brojci pribrojimo i oko 5800 roditelja odgojitelja koji također jednim potezom pera ostaju na cesti u 2022. godini”, rekao je Mislav Herman iz Gradskog odbora HDZ-a.


Komentari