IZ HOLDINGA još uvijek nema konkretnog riješenja za obračun odvoza otpada

FOTO: Facebook / Ilustracija

Za one građane koji žive u stambenim objektima cijene će biti jeftinije i do 40 posto, dok će za one koji su u obiteljskim kućama računi biti manji i do 30 posto. Rekao sam da nitko neće plaćati više. Nalog je Čistoći izdan i sada se pripremaju, sve će biti gotovo do 1. studenog kako sam i obećao”, kazao je Bandić.

Na tu temu su održana dva sastanka s predstavnicima Čistoće i tvrtke APIS IT, no još uvijek nema konkretnih riješenja. Tako je i u ponedjeljak održan sastanak bez jasnog odgovora obje strane – i iz Čistoće i iz Grada Zagreba – što će učiniti i kakve će račune slati na adrese 1600 Zagrepčana koji su se već izjasnili, ispunili upitnike i tako se Čistoći obvezali na nove kante i broj odvoza otpada.

Navedenih je najviše u Horvatima, Dubravi i Sesvetama gdje se već prije počelo s pilot-projektom kada je u najavi bila naplata po volumenu, točnije stvarno proizvedenoj količini otpada, piše Večernji list.

Niže cijene komunalnih usluga uvijek su dobrodošle svakom kućanstvu, no ova se čini sporna – jer će se najavljeno smanjenje cijena moći provesti samo ako se smanji broj dosadašnjih odvoza ili se snize postojeće cijene naplate odvoza otpada koji se u Zagrebu još uvijek naplaćuje po kvadraturi stana ili kuće, a ne volumenu na čiji se obračun trebalo prijeći još prije godinu dana.

Promjena načina plaćanja odvoza komunalnog otpada trebala je davno stupiti na snagu, jer su po Zakonu o održivom gospodarenju otpadom iz ljeta 2013. gradovi i općine u roku godine dana, dakle do ljeta 2014., trebali uvesti primarnu selekciju otpada, odnosno građanima omogućiti razvrstavanje raznih vrsta otpada.

“Kada će sve biti pripremljeno prezentirat ćemo kako će računi građanima biti umanjeni”, bilo je sve što su u Holdingu kazali o izdanoj naredbi gradonačelnika, no sat otkucava, bit će zanimljivo vidjeti brzinsko riješenje plana koji je trebao biti gotov 2014. godine.

 


Komentari