IZ GRADA BI MOGLO ISCURITI JOŠ PET MILIJUNA KUNA: Za gradnju Muzičke akademije, izvođač nikada nije u potpunosti isplaćen?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ukupno pet milijuna kuna, od čega 1,6 milijuna za neplaćene radove i 3,4 milijuna za razliku vrijednosti radova zbog kašnjenja plus zatezne kamate, mogla bi biti dužna Muzička akademija u Zagrebu, a shodno tome i Sveučilište u Zagrebu, izvođaču radova Nexe, za gradnju navedene ustanove, javlja Telegram.

Naime, riječ je o nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu na koju su se žalili i akademija, ali i izvođač radova koji smatra da za kršenje ugovora od strane grada zaslužuju bar 18 milijuna kuna.

Riječ je o dodatku ugovora kojeg ni tadašnji ministar obrazovanja, ali ni zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić nikada nisu potpisali, a koji se odnosi na produljenje radova. Izvođač Nexe govori kako su za vrijeme tog produljenja porasli troškovi izgradnje koje im grad nikada nije isplatio, a u dodatku koji nikada nije potpisan stoji i kako će u slučaju produžetka radova, izvođaču biti plaćeno 98 posto umjesto 90 posto od ukupno ugovorenog iznosa. Podsjećaju, ugovorena je cijena radova u neto iznosu od 100.844.458,99 kuna, odnosno 123.030.239,97 kuna s PDV-om.

Ipak, sudski vještak zaključio je kako je većina radova već bila podmirena plaćanjem tzv. ‘Okončane situacije’ prije samog preuzimanja zgrade pa govori kako grad duguje tek nešto manje od 3,4 milijuna kuna.

Uz to su im dakako obračunali i sudske troškove, ali i zatezne kamate koje teku od 2016. godine kada je Nexe gradnja i prvotno tužila grad.


Komentari