IZ AZIJE SU DOŠLI U ZAGREB: ‘Stigli smo u jeku Domovinskog rata i zavoljeli Hrvatsku kao svoju drugu domovinu!’

Press

Četvrt stoljeća poslovanja kineskih restorana Asia u Hrvatskoj.

Prema istraživanju gastro navika u građana Hrvatske, kineska hrana je među najpopularnijim koje se mogu kušati u Lijepoj Našoj. Imajući na umu stalni interes i gastro znatiželju građana Hrvatske za okusima Azije, ove godine Asia restorani Zagreb (Nova Ves 88 i Ulica Augusta Šenoe 1) kao i Asia House, (Vlaška 9), te Asia Gold, Radnička cesta 52 (Green Gold Centar, II kat), te Asia fast food Wok & Roll, Arena Centar i Wok & Roll, Avenue Mall te trgovina azijskim začinima i namirnicama Asia Store (Vlaška 9), u vlasništvu Tong Cheng, članice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, obilježavaju četvrt stoljeća poslovanja u Hrvatskoj pod zajedničkim imenom restorani Asia.

asia-gold1
Press

Počeci su bili 1991. godine, s prvim mjesecima Hrvatske samostalnosti i Domovinskog rata. Kako je stasavala državnost Lijepe naše, rasla je i poslovna priča i gastro misija Asia restorana – ponuditi građanima Hrvatske više od stotinu različitih okusa, jela, namirnica kako bi dočarali kuhinje dalekog istoka.

“Odabrali smo Hrvatsku prije 25 godina jer u to vrijeme nije bilo kineskih restorana na ovim prostorima, a s druge strane Hrvatska je za nas značila veliki izazov svojom transformacijom u tržišnu ekonomiju. Došli smo iz Austrije gdje smo imali uhodano poslovanje i restoran u Beču. Stigli smo na preporuku prijatelja iz Hrvatske. S godinama Hrvatska je postala dom nama i našoj obitelji, našim djelatnicima, oaza u novoj domovini koju smo zavoljeli i koju volimo.”,  ističe Tong Cheng, vlasnica lanca China Restorana Asia.

Press
Press

Hrvatska je njihov dom

Prvi restoran, otvoren 1991. godine u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, postao je temelj posla koji se lagano i sadržajno razvijao, uvijek prateći afinitete gostiju, kako samih građana Hrvatske tako i sve brojnijih turista koji su stizali u Zagreb.

“Hrvatska je lijepa država, ljudi su jako prijateljski raspoloženi, klima je odlična i ovdje je naš dom. Želja nam je što više kinesku kulturu, u prvom redu gastro tradiciju približiti građanima Hrvatske, a jednako tako i puno naučiti o Hrvatskoj i bogatoj povijesnoj baštini, kulturi i društvenim aktivnostima koje ovaj mali prostor (u odnosu na Kinu) tako bogato nudi.”, pojasnila je Tong Cheng, vlasnica China Restorana Asia.

Press
Press

Gosti Asia restorana najviše vole jesti pečenu patku, spravljenu po posebnoj recepturi, ali su često i rado konzumirana i azijska jela puna povrća, riže i mesa ili ribljih specijaliteta, spravljeni kroz paletu više od stotinu različitih dalekoistočnih recepata.


Komentari