Ivica Lovrić oštro po Tomaševiću: Šest tisuća djece mora u vrtiće ukidanjem mjere RO, niste otvorili niti jedan, a obećali ste četvero

Foto:Zagreb.ifno
Bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić kaže kako će zbog ukidanja mjere “Roditelj odgojitelj” od 1. svibnja u zagrebačke vrtiće trebati upisati dodatnih šest tisuća djece za koje u vrtićima jednostavno nema mjesta.
“Iako sam im kao bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje ostavio dvanaest gotovih projekata za izgradnju dvanaest novih vrtića i za većinu kojih je prije promjene vlasti bio pokrenut postupak javne nabave, nova vlast nije uspjela učiniti apsolutno ništa u proteklih gotovo godinu dana, kaže Lovrić.
Pogotovo iz razloga što se sve ovo moguće financirati iz europskih sredstava, a ja sam ih upravo tako i pripremio i predao gradonačelniku Tomaševiću, poručuje Lovrić.
Radi se o ovih dvanaest vrtića: Kašina, Ivane Brlić Mažuranić, Odranski Obrež, Sesvetski Kraljevac, Žitnjak, Ivanja Reka, Malešnica, Sveta Klara, Borovje, Dubec, Prečko i Veliko Polje.
“Umjesto da ugovore i započnu izgradnju, gradska vlast predvođena gradonačelnikom Tomaševićem ovih je dana poništila postupak javne nabave za dječji vrtić Žitnjak jer u jedanaest mjeseci nisu htjeli ili nisu znali ugovoriti radove pa su svi ponuditelji (njih šest) odustali od svojih ponuda”, rekao je Lovrić i zaključio kako je razlog poskupljenje građevinskog materijala koje utječe na cijenu.
“Primjera radi, navodim DV Žitnjak za koji smo natječaj za radove raspisali, za koje su ponude otvorene 9. travnja prošle godine. Umjesto da se odluka donese u lipnju ili srpnju jer je bilo šest pravovaljanih ponuditelja, gradske strukture do danas ništa nisu poduzele. Osim što su poništili natječaj, oštetili su gradski proračun za tri milijuna kuna jer nisu naplatili jamstva”, poručuje Lovrić i zaključuje da su radovi bili ugovoreni u lipnju ili srpnju prošle godine, vrtić bi bio otvoren.


Komentari