Ivica Lovrić o raspravi oko Davora Vića: ‘Koliko je onda sjajno Bandić radio, ako ga je Tomašević stalno kritizirao?’

Foto: Screenshot

Burna rasprava u skupštini potegnula se u četvrtak oko direktora gradske Čistoće, Davora Vića.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, HDZ-ov gradski zastupnik Mario Župan, prilikom postavljanja pitanju čelniku gradske tvrtke Čistoća, izvukao je ugovor i aneks ugovora koji je njegov klub, kako kaže, dobio poštom.

“Dobili smo poštom da je Vić izabran za voditelja podružnice i na tom ugovoru s Novakovićem sklapa aneks ugovora, pa to nemaju ni članovi državnih firmi. On ima plaću 26 tisuća kuna bruto plus auto i sve privilegije, daje mu se još 4500 kuna za najam stana, 500 kuna za režije, a on svaki četvrtak odlazi u Osijek službenim autom. Jel’ on uopće plaća porez i prirez u Zagrebu?”, pitao je Župan u skupštini.

Dodao je i kako internetske stranice SDP-a Vića još uvijek navode kao potpredsjednika gradske organizacije u Osijeku.

“Dobre su ove fore, dobili smo poštom, kako je rekao vaš predsjednik da je na popisu viška radnika u Holdingu puno uvaženih članova HDZ-a i da su listu dobili poštom. Ma dajte. Dobit ćete odgovor od uprave Holdinga, plaće svih voditelja koliko ja znam su puno manje. On nema naknade za odvojeni život k’o vaši zastupnici, već naknadu za stan”, odgovorio je Tomašević Županu, rekavši i kako Vić dobro radi, što je, kako ističe Tomašević,  rekao i HDZ-ov ministar.

Raspravu i direktora zagrebačke Čistoće, komentirao je za Zagreb.info bivši pročelnik za obrazovanje, Ivica Lovrić.

Smatra da je postavljanje Vića na čelo te tvrtke vrlo problematično, pogotovo nakon neuspjeha na prethodnim pozicijama u Osijeku, a ocjene da radi dobro smatra smiješnim.

“Pogledajte Jakuševec, kako radi drobilica, kako je tamo građanima, kako se nakupio glomazni otpad, pa se vidi kako radi”, kritizirao je Lovrić.

Izjavu da je Vić pod napadom zbog dobrog rada, potaknuo  ga je ii na šaljivi zaključak o odnosu aktualnog gradonačelnika s pokojnim prethodnikom, Milanom Bandićem.

“Koliko ga je gospodin Tomašević kritizirao, ispada da je Milan Bandić radio najbolje od svih. Njihov trenutni rad će nam doći na naplatu, krenut će poskupljenja, još i sa uvodom novog modela naplate otpada prvog srpnja”, upozorio je Lovrić.

Dok je nezadovoljan Tićom za kojeg smatra da je posljedica postavljanja SDP-ovog kadra, Lovrić zaključuje kako nije sve izgubljeno, ako se uvede malo transparentnosti.

“U Čistoći ima puno stručnih ljudi koji bi dobro vodili tu tvrtku. Potrebno je raspisati natječaj i odabrati najbolje i najsposobnije”, zaključio je Lovrić.

Komentari