Ivica Kostelić o Snježnoj Kraljici: ‘Bit će teški uvjeti’, otkrio i što očekuje od naših skijašica

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na Sljemenu danas počinje Snježna Kraljica, utrka za muškarce i žene FIS Ski kupa. Gostujući u podcastu Sportskih novosti, jedan od naših najboljih sportaša, i najtrofejniji skijaš, Ivica Kostelić podijelio je svoja razmišljanja o svojoj karijeri, Snježnoj Kraljici, ali i o tati.

“Bit će teški uvjeti, u Zagrebu i okolici su temperature nenormalne za ovo doba godine, ali staza će izdržati, a to je najvažnije. Što očekujem od naših? Vjerujem da Leona Popović može do rezultata karijere, a Zrinka Ljutić do prvih bodova. Zrinka je silno talentirana, njezin otac sve to dobro vodi, ali ne treba je uspoređivati s bilo kim, a kamoli s Janicom. Bio sam s njom na utrci u Courchevelu, ona ima problem jer sama od sebe očekuje previše, ne treba si u ovoj prvoj pravoj sezoni u Svjetskom kupu postavljati prevelike zahtjeve. Što se skijaša tiče, lani smo imali četvoricu među TOP 30, stvarno smo visoko digli ljestvicu, ali nadam se da takav ili sličan rezultat možemo ponoviti i ove godine, najavio je Ivica u uvodu sljemenske obračune”, rekao je Ivica Kostelić za podcast Sportskih novosti.

Smatra da su i sportski čelnici srozali status skijanja, kao što se dogodilo s hokejom na ledu, jer su staze prelagane.

Prije jedrenje, nego treniranje

“Pa lani u Madonni di Campiglio, koja je nekad bila zahtjevan slalom, od njih 70 čak 64 su stigli do cilja. Od ovih šest koji nisu, trojica su ‘haklala’ vrata, dakle nisu ispali zbog težine staze… A tek slalom u Leviju! Gledam to, tup, tup, tup, samo ravno, lagana postavka, pa zašto bi to netko gledao? Odmah promijeniš program, išao sam gledati prijenos ulične košarke, da barem tamo vidim neki potez”, komentirao je Kostelić.

O svojoj karijeri pak kaže da bi prije rekao ne nego da trenerskoj karijeri jer ga trenutačno više privlači jedrenje i magisterij iz povijesti. Napomenuo je i da je trenerski posao težak koji očekuje odvojenost od obitelji i potpunu predanost.

S posebnim sjajem u očima Ivica je pričao o svom ocu, prenose Sportske. “Znaš što sam mu poklonio za Božić? Nećeš nikad pogoditi! Olimpijsku štangu za dizanje utega. A frajer ima 83 godine, toliko o njegovom zdravlju i vitalnosti. Sada je u mirovini, i dalje je razočaran jer su ga degradirali, više nije vrhunski trener, to je kao da nekom tko je cijeli život bio profesor doktor odjednom kažeš da to više nije.”

Komentari