IVANU JOŠ NEMA NI TRAGA NI GLASA: Shrvani otac otkrio kako ih je nedavno zadesila teška tragedija (FOTO)

Facebook

“Ako je ikako moguće, želim da se javi ili odmah dođe kući tati, gdje mu je i mjesto. Bez njega ja ne mogu živjeti”, zavapio je Ivanov otac.

Mladom Zagrepčaninu Ivanu Blajiću (18) prije točno tjedan dana izgubio se svaki trag. Posljednji puta je viđen 2. travnja u poslijepodnevnim satima, njegov otac Ivan u nedjelju ujutro ustao je kako bi mu kupio nešto za doručak, no, mladić više nije bio kod kuće. “Ako je ikako moguće, želim da se javi ili odmah dođe kući tati, gdje mu je i mjesto. Bez njega ja ne mogu živjeti”, zavapio je Ivanov otac.

“Nije se vraćao pa sam pozvao policiju. Otišao je bez ičega. Nema nikakvu torbu ni stvari”, riječi su potresenog oca.

Ostao bez majke

Policiji je dao Ivanovu fotografiju iz 2012. godine, noviju nije imao jer se Ivan nikad nije volio fotografirati niti je volio ikakve formalnosti. Otac ne zna što ga je moglo nagnati na bijeg. Vjeruje da mu je “puna kapa” svega. Naime, Ivan je početkom prosinca prošle godine ostao bez majke koja je preminula nakon duge i teške bolesti od koje je bolovala 25 godina, prenosi 24sata.

Istražitelji su pretražili Ivanovu sobu za bilo kakvim tragovima koji bi mogli upućivati gdje se sklonio. Iz sobe su uzeli njegovo računalo kako bi pregledali s kim je i kada komunicirao preko društvenih mreža.

Facebook
Facebook

Ivanov otac tvrdi kako je njegov sin cijelo vrijeme provodio na računalu, koji mu je bio prozor u svijet. Nije se volio družiti s vršnjacima, a koliko otac zna, nije imao djevojku.

“Bio je osamljen i većinu vremena provodio je na računalu. Ondje bih ga vidio kad bih ustajao noću”, ispričao je otac koji ne zna gdje se njegov sin mogao skloniti, ali zna da nema što za jesti jer novca nema.

“U policiji su mi rekli da zasad nemaju nikakvih tragova. Obećali su se javiti čim nešto doznaju. Ovo je prvi put da je takvo što učinio”, jedva je izustio otac.

“On vam je bio milo dijete”

Ivanovog oca je u srijedu posjetila i razrednica njegovog sina koju je jako zabrinuo nestanak njezina učenika, a brinu i Ivanovi susjedi koji za njega kažu kako je oduvijek bio šutljiv i povučen dječak.

“On vam je bio milo dijete. Nisu mu dolazili prijatelji. S njim se družila jedna djevojka koja živi u blizini, no on nije pokazivao interes”, kazali su susjedi.

Za Ivana se brine i Lovorka Hančić , Zagrepčanka koja se zbog svoje bolesti borila sa zdravstvenim sustavom i čiju su priču mediji pozorno pratili u 2015. Ivan je s njenim sinom išao osam godina u osnovnu školu.

“Sin mi je rekao da je nestao i da ga nema najmanje pet dana. Bio je pristojan, nije se previše isticao i nije nikad bio problematičan”, kazala je Lovorka.

Baš je Lovorka prva podijelila informaciju da je Ivan nestao među svim svojim prijateljima i na društvenim mrežama. Građani su ju u jednom danu podijelili preko pet tisuća puta. Iako se u srijedu navečer pojavila informacija da su Ivana vidjeli i da se vratio, ona je jako brzo demantirana. Iz zagrebačke policije samo su rekli kako potraga intenzivno traje. Napomenuli su kako su zasad sve informacije o Ivanovu nestanku objavili na portalu nestali.hr.

Podsjetimo, Ivan je visok 180 centimetara. Ima plave oči, kovrčavu smeđu kosu i mršave je građe. Ako ga uočite, javite policiji na 192.

Screenshot
Screenshot

Ravnateljica nema komentara

Plakati s Ivanovom slikom i podacima poljepljeni su gotovo po cijelom Zagrebu, a akciju je pokrenuo Ivanov razred 4. B, XI. gimnazije.

Ravnateljica Ivanove gimnazije, Maja Sečić-Kopinč , nije željela komentirati slučaj. Kazala je samo da se mora brinuti o školi s više od 400 učenika te da mora štititi njihovu privatnost. Izrazila je nadu da ga brzo pronađu. Njegov nestanak ne komentiraju niti njegovi profesori. Punoljetni prijatelji kratko su kazali da je bio prosječan učenik.

>>> DIJELITE DALJE! NESTAO MLADIĆ NA PODRUČJU ZAGREBA: Od nedjelje mu se gubi svaki trag, jeste li ga vidjeli? (FOTO)


Komentari