Živi zid se ne slaže s Pernarom: Sinčić se ogradio od njegove izjave o novinarima

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Živog zida u petak je dao dvije znakovite izjave koje daju naslutiti da je homogenost u redovima stranke posljednjih dana bitno narušena.

Naime, na konferenciji za novinare u Saboru ogradio se od izjave njihovog ekonomskog stručnjaka Dominika Vuletića da se stranka zalaže za “iliberalnu demokraciju”, a ogradio se i od stavova Ivana Pernara da je “99 posto novinara učilo od Hitlera” i njegovih izjava da su “novinari korisni idioti”, piše N1.

“Što se tiče termina iliberalna demokracija, moram reći da mi je skroz novi. Mi nikada nismo razgovarali o tom konceptu. Naš stav je direktna demokracija i da treba težiti direktnoj demokraciji. Od tog stava se ograđujem. Mi smatramo da je direktna demokracija, što više referenduma, a što manje koruptivnih radnji budućnost demokracije”, kazao je Sinčić.

S druge strane, saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, naime, posljednjih dana često na Facebooku piše upravo o novinarima. Danas ih pozvao da “počnu govoriti istinu”.

Podsjetimo, kulminiralo je u ponedjeljak objavom kojom je Pernar novinare usporedio s Hitlerom. Kazao je kako je 99% novinara učilo od njega.

Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčiću ogradio se i kazao kako on s 95% novinara voli raditi.

“Godišnje izvješće HND-a objašnjava kakvo je stanje u hrvatskom novinarstvu i zbog toga sam tužan. S 95 posto novinara nemam nikakvih problema, poštujem ih i volim s njima raditi. Međutim, s nečime što je bio sistematski linč jednostavno ne mogu živjeti. Ne želim živjeti u društvu gdje se nekome tko iznosi neistine, konstrukcije, manipulacije, laži ne smije reći da laže, bio on novinar, političar ili bilo tko drugi”, istaknuo je Sinčić u petak.

Branimir Bunjac dodao je kako u stranci poštuju slobodu riječi, ali da je stav stranke samo i isključivo ono što se iznese na tiskovnim konferencijama ili na službenim stranicama stranke.


Komentari