Ivan Pernar htio doći na maksimirski jug podržati nogometaše i Dinamo: osiguranje ga nije pustilo, evo i zašto

Dinamo je u sinoćnjem dvoboju na Maksimiru razvalio izraelski Hapoel rezultatom 5:0, tako da će uzvrat u Izraelu biti tek puka formalnost. No, uzvratnoj utakmici neće moći prisustvovati i Dinamov igrač Sadgh Moharram kojem je putovanje u Izrael zabranjeno zbog toga što je Iranac.

Njemu i Dinamu na jučerašnjoj utakmici podršku je došao pružiti i saborski zastupnik Ivan Pernar koji je sa sobom ponio i iransku zastavu. Međutim, Pernar je došao tek pred ulaz na južnu tribinu, a osiguranje ga nije pustilo da uđe sa zastavom, uz obrazloženje da pravila UEFA-e zabranjuju političke poruke.

Pernara je ovo poprilično naljutilo budući da je mladom Irancu zabranjeno igrati u Izraelu iz političkih razloga pa je bojkotirao utakmicu Dinamo-Hapoel, a najavio je i da “nikada više neće otići niti na jednu utakmicu u organizaciji UEFA-e”.

U znak solidarnosti sa Saddegh Moharrami, iranskim igračem koji igra za Dinamo, a kojem je zabranjen odlazak na uzvratnu utakmicu protiv Hapoel Beer Sheve u Izrael, došao sam večeras podržati njega osobno, ali i njegov klub Dinamo na Maksimir.

Osiguranje nije dozvolilo da uđem s iranskom zastavom na južnu tribinu. Budući da pravila UEFA-e zabranjuju političke poruke na stadionu, a da UEFA istovremeno dozvoljava izraelsku politiku rasne diskriminacije, odnosno zabrane sudjelovanja u utakmicama igračima po nacionalnoj osnovi, ja sam odlučio bojkotirati utakmicu i nikada više ne otići na niti jednu utakmicu u organizaciji UEFA-e“, napisao je Pernar na svom Facebook profilu.

U znak solidarnosti sa Saddegh Moharrami, iranskim igračem koji igra za Dinamo, a kojem je zabranjen odlazak na uzvratnu…

Gepostet von Ivan Pernar am Dienstag, 24. Juli 2018


Komentari