Istražili smo: Ovo su tri najbolja ljetna događaja u Zagrebu

FOTO: Press

Odlučili smo istražiti koje su zagrebačke ljetne manifestacije najveći hit među našim sugrađanima.

Ljeto u Zagrebu više nije tako dosadno kao nekoć, a zabavne manifestacije privlače kako turiste, tako i građane koji se još uvijek prže na vrelom asfaltu. Ljeto na Strossu, festivali na Tuškancu, uvijek zabavan Art park te Histrionsko ljeto samo su neki od događanja na kojima Zagrepčani traže zabavu i osvježenje.

Odlučili smo istražiti koje su zagrebačke ljetne manifestacije najveći hit među našim sugrađanima.

Ljeto na Strossu

Štrossmayerovo šetalište je zasigurno jedno od najromantičnijih šetališta u našem gradu. Smješteno podno same kule Lotrščak, naslonjeno na južne zidine starog grada i bogato zasjenjeno gustim krošnjama kestena, nije slučajno odabrano kao mjesto odmora za A.G.Matoša.

Upravo na tom pomalo zapostavljenom dijelu grada, Kraljevi ulice odlučili su napraviti jedan od svojih najotmjenijih projekata.Ljeto na Strossu ili «Strossmartre» donosi nešto od duha onog pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor , neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica izvrsnog vina.To je ponuda kojoj već nekoliko godina teško odolijevaju Zagrepčani i gosti našeg grada. Stoga, nije za čuditi da je upravo ova manifestacija zagrebački izbor broj 1.

Press
Press

“Ljeto na Strossu je najveći hit, pogotovo kad je salsa”, komentar je jedne Zagrepčanke.

“Iz godine u godinu sve su bolji, ne znam gdje im je granica”, kazao nam je Zagrepčanin koji je svoj glas dao upravo ovoj manifestaciji.

Art Park

Ova šarmantna zagrebačka oaza definitivno je gradski centar kreativnosti.  Udruga Pimp My Pump i street art studio Lapo Laporevi revitalizirali su zapušteni gradski park smješten između Tomićeve ulice, Ilice i Strossmayerovog šetališta te u njemu pokrenuli ljetni festival Art Park koji će do rujna, biti muzej na otvorenom upotpunjen opuštenim druženjima i glazbom. Ako niste dugo igrali ping pong ili badminton – uputite se u Art Park i malo se rekreirajte.

FOTO: Ivan Ramađa
FOTO: Ivan Ramađa

“Skriveni biser Zagreba grada. Jednostavno je gušt zavaliti se u toj oazi mira, pijuckati jedan od njihovih prirodnih sokova i zbrisati od gradske vreve”, kazala nam je Zagrepčanka Nika.

Ljetno kino Gradec

Već osmu godinu zaredom iza crkve sv. Katarine, na prednjem dijelu platoa Gradec, svakog dana u 21 sat održavaju se projekcije. Na platnu pod vedrim nebom možete pogledati festivalske filmove, hrvatske klasike i dokumentarce. Ova manifestacija traje do 3. rujna, a ulaznice za projekcije su besplatne. Romantična atmosfera Gradeca i zanimljive projekcije ovu ljetnu manifestaciju čine pravim hitom među građanima.

Facebook/Ljetno kino Gradec
Facebook/Ljetno kino Gradec

“Volim sva kina na otvorenom, a Gradec je pun pogodak”, kazala nam je Lucija.

“Film pod vedrim nebom u mističnoj atmoferi Gornjeg grada? Ne postoji ništa bolje”, komentar je Juraja iz Zagreba.

Izabrali jedan od ova tri popularna događaja ili neki sa svoje liste najboljih ljetnih manifestacija, želimo vam ugodnu zabavu. Gradski asfalt tijekom kolovoza ne mora biti dosadan.


Komentari