Ističe ugovor s Elicomom: Tko će se brinuti o gradskoj rasvjeti?

FOTO: Zagreb.hr

javnoj se rasvjeti od danas u metropoli ne brine nitko. Ugovor koji je za taj posao dosad s Gradom imala tvrtka Elicom istječe upravo 17. listopada, a jučer je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja poništilo odluku Skupštine kojom je propisano da ga gradonačelnik sam, odnosno da o tome ne pita predstavničko tijelo, može produljiti.

Odluka o takvoj “moći” donesena je na prošloj sjednici, a zastupnicima je predstavljena kao “usklađivanje sa zakonom”. Sad je upravo zakonodavac tu odluku poništio jer “nikakvo to usklađivanje nije bilo” piše Večernji list.

Ugovor s tvrtkom koja obavlja poslove održavanja javne rasvjete ne može se tek tako produljiti, već je na vrijeme trebao biti raspisan javni natječaj kojim bi se tražila tvrtka koja će to raditi.

“Trebalo je to učiniti još u kolovozu, kad je zakon donesen” rekao je Tomislav Stojak iz HNS-a, a Renato Petek iz Naprijed Hrvatska istaknuo je da je Grad očito želio produljiti ugovor s Elicomom. U Gradu kažu da im nije jasna odluka Ministarstva jer nije obrazložena.


Komentari

loading...
-->