ISPLIVALI NOVI KOSTURI IZ ORMARA: Bandić svom građevinaru nije platio radove na mostu u Španskom, sad dugujemo više od milijun kuna

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Čak nešto više od milijun kuna dugova i sudskih troškova, nepravomoćnom presudom Trgovački sud u Zagrebu, doznaje Telegram, dosudio je gradu koji svotu duguje tvrtki Produkt u vlasništvu Marijana Žužula, inače bliskog građevinskog poduzetnika bivšeg gradonačelnika Bandića.

Naime, utvrđeno je kako grad nije platio dovršetak radova na mostu preko potoka Vrapčak u naselju Špansko koji su iznosili 640 tisuća kuna, no s kamatama taj iznos sada je dosegnuo i do 900 tisuća kuna. Osim toga, na njega su dodani i sudski troškovi od 90 tisuća kuna, no kako je presuda nepravomoćna, grad na istu i dalje može uložiti žalbu.

Ispostavilo se naime da je grad gradio prometnicu Ante Šoljana od Pavlenskog puta do Ulice Dobriše Cesarića čija je ukupna vrijednost iznosila 3,2 milijuna kuna, ali je kasnije ugovoren i most preko potoka Vrapčak za kojeg je Bandić govorio kako će rasteretiti prometne gužve u Španskom i na Oranicama, a za koji se dodatno tražilo 640 tisuća kuna. Kako sada govore iz tvrtke Žužula, taj dodatan iznos nikada im nije uplaćen.

Žužul je tijekom 2014. pokušao ovršiti račun Grada Zagreba, ali gradske vlasti uložile su prigovor na rješenje o ovrsi pa slučaj 2015. godine završava na sudu. U konačnici, donesena je nepravomoćna presuda u korist Produkta.

Inače Žužul je tijekom godina poznat po neobičnom odnosu s Bandićem. Naime, tužili su se ranije jer je grad tvrdio kako tvrtka Produkt nije u potpunosti isplatila zemljište na križanju Držićeve i Ulice grada Vukovara. Desetak godina kasnije, Bandić je istu firmu spašavao od stečaja i to tako da joj je planirao oprostiti 42,1 milijun kuna duga, no ideja mu nije prošla na Skupštini.

Kasnije je obitelj Žužul dobila spor s gradom zbog kojeg je grad jednoj zadruzi bio dužan isplatiti 20,7 milijuna kuna, a šuškalo se i o odnosu Žužula i Bandića kada je Grad Zagreb za zagrebačke učenike kupovao upravo njihove udžbenike.


Komentari