ISKUSIO NEIMAŠTINU I TEŽINU ŽIVOTA: Preminuo je Drago, prodavač Uličnih svjetiljki koji je deset godina neumorno stajao na Ilici

Foto. Facebook Ulične svjetiljke

Preminuo je prodavač Uličnih svjetiljki, Drago Rendulić koji je 10 godina prodavao ovaj časopis o beskućnicima stajavši na Ilici kod Vinceka. Od njega su se javno oprostili iz Uličnih svjetiljki opisavši ga na vrlo dirljiv i emotivan način kao dobrog čovjeka koji je volio pomagati drugima.

“Uvijek miran, tih, ljubazan, srdačan, spreman na razgovor i šalu – bio je poznat svima. Nikada se nije previše žalio i uvijek je zahvaljivao za svako zrnce dobrote koje mu je darovano.

I sam je volio pomagati. U njegovoj volonterskoj knjižici zabilježeno je par stotina sati. Iskusio je težinu života, neimaštinu, bolest, život na ulici… i zato je znao cijeniti i veseliti se sitnim radostima. Posebno se veselio djeci i mladima te rado sudjelovao u volonterskim akcijama.

Volio je kuhati, volio je životinje, volio je svaki novi dan koji mu je darovan. Pamtio je sitnice kojima bi ga netko razveselio i zaista je bio uzoran predstavnik Uličnih svjetiljki te ponosno nosio svoju kapu koja je od silnog nošenja na suncu već promijenila boju.

Ispod te šilterice Dragin brk bježao je u osmijeh zahvalnosti svakom kupcu Uličnih svjetiljki.

Njegova svjetiljka na ovom svijetu se ugasila, ali u našem sjećanju i srcu zauvijek će svijetliti. Počivao u miru Božjem”, objavili su iz Uličnih svjetiljki.

Komentari