Iskoristite priliku: Taksisti voze besplatno

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Uputit će građene u besplatne taksije.

Borba zagrebačkih taksista i Ubera još uvijek traje, ali čini se da su taksi prijevoznici odustali od najavljivanog masovnog prosvjeda i blokade grada u znak protesta zbog dolaska Ubera. Izgleda da su pronašli puno bolji način na koji će informirati građane o svojim stavovima, naime, to planiraju u petak rijekom besplatnih vožnja.

U petak, od 8 sati ujutro do 16 sati, 86 taksista iz Udruge nezavisnih taksija Grada Zagreba, vozit će građane besplatno. Besplatna vožnja će se moći iskoristiti isključivo sa stajališta taksija u Masarykovoj ulici u Zagrebu.

“Ona će vrijediti samo za područje Zagreba. Naši dečki će se izmjenjivati na stajalištu. Građani će dobiti letak u kojem ćemo im podrobno objasniti da će potpuna liberalizacija, vožnja bez licenci, dovesti do kaosa, anarhije i pada kvalitete”, kaže potpredsjednik Udruge Krunoslav Krznarić.

Najveće udruženje taksista Auto Taxi Zagreb, zasada, ne sudjeluje u ovoj akciji, ali Krznarić je kazao kako će im se priključiti i neki njihovi taksisti. Osim njih, mogla bi im se pridružiti još jedna prijevoznička tvrtka iz Zagreba.

Kako će građani znati koji taksiji voze besplatno?

“Mi ćemo biti tamo, uputiti građane koja su vozila besplatna. Želimo na miran način ukazati na probleme s Uberom, neće biti prosvjeda i blokade grada”, zaključio je Krznarić.

U Ministarstvu prometa aktivirana je i posebna ekspertna grupa koja bi trebala dokučiti kako urediti vožnju Uberom i pokušati pomiriti stavove tvrtki koje imaju licente i Ubera, piše 24sata.

>>> Inspekcija se namjerila na Uber, skidaju im tablice, kazne ogromne

>>> Taksisti žele blokirati Zagreb zbog Ubera, a duguju državi 12 milijuna kuna

>>> Divljaštvo u Zagrebu: Uberovci dobivaju batine na svakom koraku, 40 napada u 20 dana


Komentari