ISCURILI SRAMOTNI DETALJI IZ KB DUBRAVA: ‘Rekao mi je da je to bacanje ljage na bolnicu i da ni slučajno s tim ne idem u medije’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Dvije zaposlenice KB-a Dubrava okrale su pacijente koji su se zaraženi koronom borili za život. Slučaj je komentirao sin jednog preminulog pacijenta, koji je naveo da ga je ravnatelj bolnice pokušao spriječiti da s pričom izađe u medije.

Otac Gorana Mrđe završio je u bolnici u siječnju. Sin mu je u džep jakne stavio novčanik koji je potom u bolnici netragom nestao. Obitelj je otkrila da je s računa skinuto 10 tisuća kuna. Policija je utvrdila da je kradljivica ukrala novčanik i naredna dva dana u dva navrata na bankomatima u Zagrebu podigla novac, a u još dva navrata to pokušala, ali su transakcije odbijene. Karticom pacijenta platila je i čizme u jednoj trgovini u Sesvetama.

Goran Mrđa je slučaj odmah prijavio policiji i zahtijevao sastanak s ravnateljem bolnice, Ivicom Lukšićem. Čekao je ravnatelja sat i pol, koji se zatim nije pojavio. Goran je upućen da pošalje e-mail.

“Odmah sam napisao mail, ostavio svoj broj i zahtjev da me nazove. Gdje bi drugdje novčanik nestao?”, rekao je Mrđa tada za Dnevnik.hr.

S ravateljem se čuo dan kasnije, a ravnatelj ga je optužio za bacanje ljage na bolnicu.

Lukšić me zvao u ponedjeljak i rekao da je to što govorim bacanje ljage na bolnicu i da slučajno ne idem s tim u medije. Meni je to bilo strašno. Znate kakav je osjećaj kad svi misle da ste vi krivi, da ste vi okrali vlastitog oca. Čak me i policija u jednom trenutku optužila. Užas”, ispričao je potreseni Mrđa koji razmišlja o tužbi.

Otac Gorana Mrđe nije jedini pacijent koji je bio opljačkan. Zagrebačka policija danas je objavila da je otkrivena još jedna djelatnica te bolnice koja je pokrala četiri druga pacijenta. Ona je između 15. studenog 2020. i 19. veljače 2021. godine također iskoristila teško stanje čak četvero pacijenata iste bolnice i ukrala im novčanike, mobitele i nakit. Policija sumnja da je dio nakita prodala u poslovnicama za otkup zlata, a potom novac potrošila za osobne potrebe. Materijalna šteta u tom slučaju iznosi oko 27.500 kuna.

Mrđa je nezadovoljan i postupanjem banke koja se ogradila od cijelog slučaja, iako nije poznato kako je kradljivica došla do PIN-a kartice. Također, navodi Mrđa, banka je tek prije dva tjedna ustupila snimke nadzornih kamera bankomata, što im je očito bilo presudno u pronalasku kradljivice novčanika.


Komentari