IPAK NIŠTA OD JACUZZIJA NA ČRNOMERCU! Banožić jako uzrujan zbog medijskih napisa: ‘Molim da se ispričate MORH-u i HV-u’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Bonožić, potvrdio je u četvrtak da će se na vrhu vojnog nebodera “Vukovar” u Ilici, u sklopu wellnessa, ugraditi i jacuzzi.

Ovakva je izjava podigla prašinu te nije mogla proći bez velikog medijskog pokrića, pa se ministar već sljedeći dan ipak predomislio.

“Ovo je luksuz od 17 kvadrata, ove instalacije koje su projektirane u cijelom glavnom projektu, ja neću završiti ovu nabavu zato što je to s vaše strane isprezentirano kao luksuz. Naši vojnici ne žive u luksuzu”, rekao je Banožić koji je proveo novinare kroz višekatnicu koja zjapi prazna.

‘Luksuz’ u 17 četvornih metara

Naime, kako prenosi Hina, razlog za Banožićevo odustajanje od ugradnje jacuzzija su medijski napisi o navodnom “luksuzu” u toj zgradi. Ministar navodi da se radi o wellness centru od 17 četvornih metara na 15. katu u kojem se nalaze dva tuša, dva sanitarna čvora, mala sauna te prostor koji je bio namijenjen za jacuzzi.

“To je veliki luksuz od oko 60.000 kuna, koji u ukupnoj vrijednosti od 61 milijun kuna predstavlja uistinu veliki projekt”, ironično će Banožić dodajući da nije imao priliku sudjelovati u projektnom timu 2013. i 2014. godine, kada su se davali zadaci projektantu.

No, ministar Banožić ne skriva ljutnju oko medijskih napisa o jacuzziju te kaže da nema problema s novinarima niti TV kućama, ali ih optužuje da pokušavaju stvoriti slike nečega, što u biti ne postoji.

Ministar traži ispriku

“Ovo vam je najbolji primjer gdje se nalazimo, to je ovih 17 kvadrata s kojima ste napravili enigmu u javnosti. Sada vas molim da se ispričate MORH-u i HV-u”, rekao je Banožić ističući da ga jako uzruja kada mediji prezentiraju vojsku kao luksuz, kada je ona, kako kaže, uistinu skromna.

Ministar Banožić smatra da su neboder gradili s najboljim namjerama i u skladu sa svim standardima, a odluku o povlačenju jacuzzija je donio on samostalno, bez pritiska iz Vlade. Navodi se da je on samo htio da vojnici imaju standarde s kojima se susreću na edukacijama u stranim zemljama.

Komentari