IPAK NEĆE PLATITI DUGOVE! Grad Zagreb oprostio milijunašima neplaćene režije

Jurica Galoic/PIXSELL

Prošlo je tri mjeseca od kada je gradonačelnik Milan Bandić najavio da neće oprostiti dugove za režije milijunašima neplatišama. No, ipak ništa od toga. Dugovi su oprošteni svima, tako i njima. Grad je do 15. siječnja otpisao ukupno 13,6 milijuna kuna za 3402 dužnika, a Zagrebački holding oko 110 milijuna kuna za 22.400 dužnika.

Milijunaš neplatiše koji su se našli na topm popisu su Vladimir Zagorec, Zoran Burić, Dino Drpić, Zoran Mamić, Zvone Boban, Andrija Kević, Zvonko Zubak, Marijan Šarić, Roman Majetić i Niko Pulić.

“Neka moji sugrađani mirno spavaju. Pod cijenu tužbe u Strasbourgu stavit ću veto na otpis dugova i naći ćemo način da se tim ljudima ne otpišu dugovi”,govorio je Milan Bandić još u listopadu, piše Jutarnji list.

“Grad Zagreb odlučio se na istovjetno postupanje kao i država. Gradski ured za financije sintetički knjiži i evidentira prihode, a analitički se vodi jedino otkup društvenih stanova te s te osnove nije bilo otpisa duga nabrojanim osobama iz upita.” rekli su iz Gradskog ureda za financije.


Komentari