IPAK NEĆE BITI USMRĆEN! Otto dobio nove vlasnike, evo što kažu

Foto: Sklonište Dumovec

Pas Otto koji je nedavno na Ksaveru napao petero ljudi, danas je dobio novu priliku. Naime, Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučila je da ga neće usmrtiti te da će ponoviti postupak resocijalizacije.

Ta vijest je posebno razveselila Damira Skoka, ravnatelja Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba:

“Izuzetno smo sretni jer su odlučili ponoviti postupak. U međuvremenu smo s njegovim vlasnicima dogovorili da novi vlasnik Otta postane Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba”.

Foto: Sklonište Dumovec

Dodali su i da su spremni poštovati sve mjere koje Veterinarska inspekcija zahtjeva.

“Dat ćemo sve od sebe da pas uspješno prođe resocijalizaciju i školovanje kako bi se u ponovljenom postupku utvrdilo da Otto zaslužuje život. Otto sutra izlazi iz karantene i odmah ćemo s njim početi raditi kako bi mu se čim prije vratilo povjerenje u ljude. Prvi je to korak u velikom poslu koji je pred nama, ali kojem se izuzetno veselimo”, poručio je Skok.

U ime skloništa posebno se zahvalio glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću i načelniku sektora Veterinarske inspekcije Gordanu Jerbiću na želji da kroz konstruktivan i stručan dijalog Ottu otvore mogućnost za ljepšu budućnost.

Komentari