Invazija prosvjetara: Evo kojim ulicama će se danas kretati provjednici

Boris Kovacev / CROPIX

Danas u školama diljem Hrvatske nema nastave zbog velikog prosvjeda nastavnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Dolaze prosvjetari iz cijele Hrvatske, više od 200 autobusa krenulo je ili će krenuti prema Zagrebu s istim ciljem, što je ujedno i slogan prosvjeda, “Hrvatska mora bolje!”.

Sam prosvjed počinje kasnije, no sindikati se na Trgu Republike Hrvatske okupljaju već oko 10 sati, a okupljanje bi trebalo trajati oko sat vremena, javlja 24 sata.

Prosvjed nema predviđeno kretanje, no važno je znati da će kolona s prosvjednicima krenuti u 11 sati s Trga Republike Hrvatske. Kretat će se Masarykovom, skrenuti lijevo u Gundulićevu pa desno u Ilicu kako bi stigli do Trga bana Jelačića.

Promet tim ulicama će najvjerojatnije biti zatvoren, a postoji mogućnost i od prekida tramvajskog prometa, iako iz ZET-a nema službene potvrde.

  • Okupljanje na Trgu Republike Hrvatske u 10.00
  • Kreće se Masarykovom ulicom do Gundulićeve
  • Gundulićevom do Ilice i skreće se desno
  • Ilicom do Trga bana Jelačića.

Sindikati će se službenim prosvjedom trebao početi u 12:05 sati na Trgu bana Jelačića i trajati će otprilike sat i pol.

Nakon nekoliko tjedana štrajka i sindikalisti i Vlada potvrdili su da su pred dogovorom.

Ako danas budu pregovori te se postigne dogovor, moglo bi se dogoditi da od četvrtka imamo nastavu, rekao je jutros Branimir Mihalinec u emisiji “U mreži Prvog”.

“Najviše što mogu reći jest da očekujem, ako nisam naivan, da će već danas biti sastanak, ali pregovarački. Ne konzultativni, već pregovarački. Ako ga neće biti danas, znači da druga strana još nije pripremila svoje stavove te da će on možda biti sutra. Tada će se svi sindikati koji su u štrajku odazvati i pregovarati. Više od ovoga ne mislim iznositi”, dodaje Branimir Mihalinec.

Komentirajući nastavak pregovora i optimističnu situaciju o dogovoru, rekao je kako bi se onda u utorak i srijedu proveo referendum među učiteljima, a nastava bi mogla biti u četvrtak, prenosi HRT.


Komentari