INTRIGANTNA FOTOGRAFIJA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Kralj Adventa pozirao s načelnikom SOA-e, u vrijeme kada je bio pod nadzorom

Foto: Facebook

Osim što je, kako ga tereti Uskok, sa bivšim gradonačelnikom Zagreba, Milanom Bandićem nezakonito dodjeljivao štandove za prodaju, “Kralj Adventa”, Denis Mohenski, družio se, čini se, sa zanimljivom skupinom ljudi.

Kako javlja Net.hr, na njegovu Facebook profilu stoji fotografija iz veljače 2019. godine na kojoj Mohenski, u svom bistrou na Ljubljanici pozira s umirovljenim sportskim novinarima HRT-a, Mićom Dušanovićem i Dragom Ćosićem, vlasnikom restorana Lopoč u Metkoviću, Vedranom Crtom Dragovićem i Igorom Batkovićem.

Upravo ovaj potonji podijelio je fotografiju na društvenoj mreži i označio i Mohenskog, a kako doznaje Net, riječ je o načelniku Odjela za borbu protiv gospodarskog kriminala i zaštitu gospodarskog sustava u Sigurnosno-obavještajnoj zajednici (SOA) koji je u Vladi Tihomira Oreškovića predstavljan kao šef SOA-e za organizirani kriminal.

SOA šuti

Kako se pokazalo fotografija je nastala manje od godine dana prije nego su mediji počeli razotkrivati muljaže s dodjelom adventskih kućica, a još ranije govorili su zastupnici u Gradskoj skupštini o navedenim djelima pa se postavlja pitanje kako je moguće da se Batković i dalje družio sa sumnjivcem. S druge strane, i Uskok u svom priopćenju navodi istragu radnji od kolovoza 2016. do siječnja 2020. godine, a u tom periodu, fotografija to i pokazuje, SOA-in djelatnik družio se sa sumnjivcem.

Iz same SOA-e navode kako iz zakonskih i sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti u javnost izaći s informacijama.

S druge strane, sama fotografija počela se masovno dijeliti društvenim mrežama.


Komentari