Instagram profil tržnice Dolac – neriješena zagonetka

Instagram/Dolac1930

Profil @dolac1930 nastao je prije nešto više od mjesec dana i na današnji dan broji 28 objava.

Sve objave su nešto skroz drugačije od onog što bi se očekivalo na profilu tržnice. Drugim riječima – potpuna modernizacija tradicionalnih stvari.

Svaki post nadmašuje prijašnji svojom kreativnošću i slobodom izražavanja, kako na fotografijama, videima, tako i u tekstovima.

U naglascima pratitelji pokušavaju odgonetnuti tko stoji iza toga. Da li je to marketinška kampanja “Kupujemo domaće”, je li to gradski projekt, projekt vlade Republike Hrvatskoj ili nešto treće. Ali kreatori projekta još uvijek nikom nisu poznati.

Iako još ne znamo cilj profila, da li i koliko planiraju nastaviti, moramo priznati da je @dolac1930 napravljen genijalno. Osim što promoviraju domaće proizvode i poljoprivredu, reagira na sva zbivanja jednako brzo, kao svi informativni mediji, ali sa sasvim drugačijim pristupom – sa vicom, notom pozitive i u ovo vrijeme je upravo to što je potrebno, kako se ne bi zaboravili smijati.

Toliko se stvari izdogađalo u zadnjih tjedana oko Zagreba, a profil se nije zaustavio, niti je smanjivao intenzitet – već ostao izvor humora i pozitive.

Mnogi bi htjeli razotkriti tko stoji iza svega toga, jer je zaintrigirao i postao predmetom razgovora mnogih Zagrepčana, a brojka followera stalno raste i svi jedva čekaju rasplet ovog fenomena.

 


Komentari