Inspekcija se namjerila na Uber, skidaju im tablice, kazne ogromne

FOTO: Facebook/ Uber

Neki zbog kazni prestaju s radom jer ih ne mogu platiti.

U petak je kod Green Golda u Radničkoj u Zagrebu došlo do spontanog okupljanja 50-ak vozača Ubera, oni su tako iskazali podršku i solidarnost kolegama. Razlog zbog kojih im podrška treba jest pojačan nadzor prometne inspekcije koja posljednjih dana sve češće zaustavlha Uberovce i skida im tablice.

“Ovo što se radi je čisto represivno djelovanje protiv nas. Radna skupina je osnovana, još uvijek se radi na cijeloj priči u institucijama, i umjesto da oni nas puste da radimo svoj posao, oni nastupaju represivno prema nama. Skinuli su tablice dvadesetorici vozača već”, rekao je jedan Uberov vozač.

Ne mogu platiti ogromne kazne

Cifre se mjere u desecima tisuća kuna.


“Kad smo saznali da su jednog kolegu zaustavili kod Green Golda, odlučili smo pokazati da smo zajedno u tome. To što oni rade je udar na nas.

Na kraju smo se mi isključili iz mreže, jer nema smisla. Puno nas neće ići ni raditi više, kazne su po 50.000 kuna. Uber nas podržava i pravnu podršku nam nudi, ali normalno da postoji strah među nama, velike su to kazne.

Neki od nas imaju žene i djecu doma, kako da takvu kaznu platim? Jedino da bubrege prodam”, rekao je vozač Ubera za Index.

U 20 dana Uberovci prijavili 40 napada

Podsjećamo, Uberovi vozači u posljednje vrijeme trpe fizičke napade i sada na raspolaganju imaju zaštitarsku tvrtku. U tri tjedna zabilježena su četiri ozbiljna fizička napada u koje su vožači napadnuti hladnim oružjem. U sve četiri situacije u vozilima su biti putnici.

>>> Divljaštvo u Zagrebu: Uberovci dobivaju batine na svakom koraku, 40 napada u 20 dana

Komentari