Inovacija zagrebačke tvrtke: ‘U konačnici ćete na blagajnama Konzuma ili Lidla moći plaćati Bitcoinima’

Screenshot Youtube/ Bug TV

Zagrebački startup Electrocoin, koji je ujedno i najuspješniji hrvatski startup, ima novu uslugu PayCek, prvi hrvatski payment procesor za kriptovalute, piše Poslovni dnevnik.

Nuklearni inženjer Nikola Škorić, jedan od idejnih začetnika ovog projekta, objašnjava da se radi o proširenju postojećih oblika plaćanja.

“Interes za ovom uslugom pokazali su prvo hotelijeri, ugostitelji i iznajmljivači apartmana, koji su nam se sami javili i rekli da ih takvu uslugu traže njihovi korisnici”, kaže Škorić.

Razni hoteli, trgovine i drugi biznisi već sada nude plaćanje s MasterCardom, Visom, Amexom i SMS-om, ali sve više njih se odlučuje za PayCek jer žele primanje i pet popularnih kriptovaluta koje ovaj servis nudi.

“Naš sustav sada polako kreće u integraciju s internetskim trgovinama, a u konačnici ćemo doći do toga da ćete, primjerice, tehnički i na blagajnama Konzuma ili Lidla moći plaćati Bitcoinima”, kaže Škorić.

Osim Škorića iza projekta stoji i Marin Maržić, stručnjak za IT sigurnost. Plan im je postati tržišni lider u Hrvatskoj, a zatim i po tržištima širom Europske Unije.

 

 


Komentari