Inicijativa Bijeli tihi marš ograđuje se od Franciskovića: Iskoristio je svojih pet minuta slave na prosvjedu

Inicijativa Bijeli tihi marš najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, bilo ono verbalno ili fizičko i ovime se ograđujemo od navodnih napada na novinare i slobodu medija, piše u priopćenju kojeg su poslali medijima.
Foto: Zagreb.info
Podsjetimo da se inicijativa organizirala oko ideje bez transparenata, uzvika, megafona, u bijeloj odjeći kao simbolu slobode, tiho bez zviždanja, bez govornika – potpuna tišina, podsjećaju iz Inicijative i ističu da “ne stojimo iza narativa gosp. Marka Franciskovića koji je (nasilno) iskoristio moment da u masi od 100 tisuća ljudi doživi svojih warholovskih pet minuta slave”.
Foto: Zagreb.info
Inicijativa Bijeli tihi marš je pozvala ljude na miran prosvjed gdje smo brojnošću na civiliziran i demokratski način pokazali neslaganje s aktualnom Odlukom o Covid potvrdama, piše još u priopćenju.
Podsjećaju i da su njihovi zahtjevi “jasno komunicirani prema javnosti, a to je da želimo da se povuče diskriminatorna Odluka o potvrdama i da se zaustavi diskriminacija svake osobe bez obzira na cijepni status”.

Komentari