INCIDENTI SPRIJEČENI: Kordon policije stao između A-HSP-a i kontraprosvjednika (FOTO)

Twitter/N1

Na Trgu bana Jelačića, u nedjelju oko 11 i 30 održan je skup pod nazivom AHSP-a pod nazivom Prisega domovini, a pojavilo se i desetak kontraprosvjednika Radničke fronte.

Kako je vlast udovoljila njihovu zahtjevu za okupljanjem, Autohtona hrvatska stranka prava ove je godine, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića postrojila svoju stranačku vojsku kako bi “Prisegnula domovini da će ju izbaviti iz ropstva Europske unije”. Prošle godine skup im nije održan na Trgu zbog velikog prosvjeda pa su postrojavanje obavili u Šestinama. Paralelno s današnjim postrojavanjem održan je i kontraprosvjed Radničke fronte na kojem se pojavilo desetak prosvjenika, iako za to nisu imali dozvolu.

Skup A-HSP-a uredno najavljen i prijavljen

U pozivu časnicima Hrvatskih domoljubnih snaga, objavljenom na stranačkoj web-stranici, koji potpisuju predsjednik stranke i vrhovni zapovjednik HDS-a Dražen Keleminec i general HDS-a Zoran Mareković, stoji: “Saziva se postrojavanje časnika dana 28. 02. 2016. godine (nedjelja) s početkom od 11, 45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Na Trgu bana Josipa Jelačića pokazat ćemo komunistima i četnicima kako se voli Hrvatska. Svi u glas dat ćemo PRISEGU DOMOVINI. Nakon prisege u vojničkom stroju krećemo prema grobu Oca Domovine dr. Anti Starčeviću gdje ćemo zapaliti lampaše, položiti vijenac i pomoliti se”, stoji u službenom priopćenju.

Twitter/N1
Twitter/N1

U MUP-u su, prenosi N1, potvrdili da je skup A-HSP-a prijavljen u 1. policijskoj postaji Centar pod nazivom “Prisega domovini” i da je odobren, a “organizator je upozoren na obavezu poštivanja Zakona o javnom okupljanju i odredbi ostalih važećih propisa”.

Radnička fronta prekasno prijavila prosvjed

https://twitter.com/azavada/status/703906256692625409/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Twitter/N1
Twitter/N1

Prošlo bez incidenata

https://twitter.com/azavada/status/703906256692625409/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Posted by Radnička Fronta on Sonntag, 28. Februar 2016

Twitter/N1
Twitter/N1


Komentari