INCIDENT U KLAIĆEVOJ: Nije mogao podnijeti viku autističnog dječaka, majka u suzama istrčala iz bolnice

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Poseban je svijet u kojemu žive djeca s dijagnozom autizma, a njihove reakcije često su neshvatljive i čudne ljudima koji nisu upoznati sa ovim složenim poremećajem u razvoju mozga. U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu nesretnim spletom okolnosti dogodio se ružan incident, koji se od srijede munjevito širi društvenim mrežama.

Naime, u čekaonici je jednome ocu zasmetalo ponašanje autističnog dječaka koji je bio u pratnji svoje majke. Kako se maleni iznimno boji bolnica, uhvatila ga je nervoza pa ga je bilo gotovo nemoguće umiriti. Plakao je i gestikulirao, a nastala buka nagnala je oca drugog djeteta da reagira. No, roditelji se nisu razumjeli.

Majka je nakon opaske muškarca u naručje primila sina i izjurila iz bolnice.

“Nažalost, ovaj nemili događaj se dogodio sasvim slučajno”, potvrdila nam je zamjenica ravnatelja Iva Hojsak i istaknula da djeca s posebnim potrebama u Klaićevoj bolnici na red dolaze bez čekanja, a žurni papirić dobila je i majka gore spomenuta dječaka.

“Kada ih je medicinska sestra pozvala u ordinaciju, majke nije bilo u čekaonici jer je otišla na toalet sa sinom. To je trajalo nekoliko minuta i onda se ponovno vratila. No, u tom kratkom periodu došlo je do konflikta”, pojašnjava nam Hojsak i dodaje da je dežurna sestra, kada je shvatila što se događa, potrčala za ženom. No, bilo je prekasno.

Zamjenica ravnatelja nam otkriva i da otac nije znao da se radi o djetetu s posebnim potrebama.

“Gospodinu je stvarno bilo žao nakon svega i čak nas je pitao broj telefona majke da joj se ispriča. No, broj mu ne smijemo ustupiti”, kaže Hojsak koja i sama namjerava stupiti u kontakt s gospođom.

“Svima nam je žao što je došlo do ovoga. Teška su vremena i ljudi gube živce”, zaključuje zamjenica ravnatelja koja se nagledala i puno gorih prizora u ovoj bolnici.


Komentari