INA IMA NOVU UPRAVU! Nadzorni odbor odabrao hrvatske članove

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nadzorni odbor Ine na današnjoj je sjednici prohvatio MOL-ovih članova Uprave Ine nakon otkrića afere s preprodajoom plina i na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao preostale članove Uprave. Nadzorni je odbor potom imenovao novu Upravu, pripoćili su iz Ine.

Novim predsjednikom Uprave imenovan je Péter Ratatics, a članovima Uprave Berislav Gašo i Krisztián Pulay na prijedlog MOL-a i s mandatom do 30. lipnja 2023. godine.

Na prijedlog Vlade Republike Hrvatske imenovana su još tri nova člana Uprave, a riječ je o Miroslavu Skalickom, Hrvoju Šimoviću i Marinu Zovku. Oni su imenovani na najdulje šest mjeseci, odnosno do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Novi predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics već je bio član Uprave Ine, i to od 2011. do 2018. godine.

Na dužnost predsjednika Uprave Ine dolazi s dužnosti izvršnog potpredsjednika Usluga kupcima MOL Grupe i operativnog direktora MOL-a Mađarska.

I Berislav Gašo i Krisztián Pulay također su proveli dugi niz godina u MOL Grupi, i to na raznim menadžerskim funkcijama te u Inu, kažu iz tvrtke, donose bogato stručno znanje, kako iz rafinerijskog poslovanja, tako i istraživanja i proizvodnje te korporativnih usluga.

Berislav Gašo ulazi u Upravu s mjesta izvršnog potpredsjednika Istraživanja i proizvodnje te člana Izvršnog odbora MOL Grupe.

Krisztián Pulay dolazi s pozicije višeg potpredsjednika MOL Grupe za razvoj rafinerijskog poslovanja. Od 2012. do 2016. godine radio je u Ini na različitim poslovima, posljednje kao direktor Sektora za upravljanje investicijama.

Miroslav Skalicki iskusan je menadžer i poduzetnik s 35 godina radnog iskustva u raznim tvrtkama iz energetskog sektora.

Hrvoje Šimović dolazi u Upravu Ine s pozicije redovitog profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje radi od 2003. godine.

Marin Zovko dolazi s mjesta člana Uprave Plinacra, hrvatske kompanije za transport prirodnog plina. Magistrirao je poslovno upravljanje (MBA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Iz Ine podsjećaju da je, nakon što je Šimović podnio ostavku na dužnost člana Odbora za reviziju u Ini, od dana njegovog imenovanja za člana Uprave,Nadzorni odbor imenovao je Sanju Sever Mališ novom članicom Odbora za reviziju.


Komentari