IMUNOLOŠKI ZAVOD postaje ustanova od javnog interesa

imunološki
Facebook - Ne damo Imunološki

Imunološki zavod postaje javna ustanova od strateške važnosti za Hrvatsku.

Nakon neuspjele privatizacije i odbijanja Visie Croatice, premijer i ministri u Banskim dvorima su odlučili kako će imunološki opet početi s radom i postati javna ustanova. “Pred nama je zadnja jesen aktualnog saborskog mandata i mandata ove Vlade. Idemo to vrijeme raditi u korist Hrvatske i njezinih ljudi. Što treba napraviti, treba napraviti “, naglasio je premijer Zoran Milanović na početku sjednice.
Ministar zdravlja Siniša Varga potom je dao na znanje kako Imunološki postaje javna ustanova: “Vlada je donijela uredbu kojom Imunološki zavod postaje javna ustanova koja će biti od strateškog interesa za Hrvatsku. Uredbom se uređuje djelatnost, ustrojstvo, prava, obveze i izvori sredstava Imunološkog zavoda.Imunološki zavod će biti pravni sljednik trgovačkog društva i preuzet će njegovu imovinu,, prava i obveze te njegove zaposlenike temeljem posebnog ugovore. Prenijet će se imovina na RH u suglasnog glavne Skupštine društva.”

Na pitanje novinara kada će radnici Imunološkog dobiti plaće

Varga nije precizirao  datum, ali je istaknuo kako se razgovara sa svim uključenim stranama radi što bržeg pronalaska rješenja: “U najkraćem mogućem roku će se prenijeti imovina i sva prava i obveze prema radnicima” rekao je ministar te istaknuo da su današnjom odlukom sredstva za Imunološki osigurana, a iznosit će oko 20 milijuna kuna na godinu.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nije precizirao odgovor niti dao konkretan rok za isplatu plaća: “Radi se na tome, dakle Ministarstvo zdravlja i DUUDI rade intenzivno na osiguranju sredstava za plaće. Ne želimo da se dogodi situacija da zbog neisplate plaća eventualno dođemo u situaciju pokretanja stečaja. To bi bitno zakompliciralo i produljilo priču oko transformacije u javnu ustanovu.”, pišu 24sata.


Komentari

loading...
-->