Importanne centar bi naplaćivao vožnju pokretnim stepenicama?

Pixsell

Već više od mjesec dana pokretne stepenice Importanne centra krasni znak koji upozorava da su u kvaru. Prema tvrdnjama centra, njima dnevno prođe i do 550 tisuća građana, no, čini se kako se Grad i Centar ne mogu dogovoriti oko njihovog popravka.

Iz Importanne centra kažu kako su nadležnom gradskom uredu poslali zahtjev za popravkom početkom godine nakon što im je serviser savjetovao da se stepenice (oba kraka) mogu popraviti, ali da se ne isplati jer nema garancije da neće opet stati nakon nekog vremena.

“Ta investicija stajala bi oko 1,5 mil. kuna, što je gospodarski i dugoročno gledano isplativije od popravka, posebno kad se uzme u obzir starost postojećih stepenica, činjenica da su izložene svim atmosferskim utjecajima (kiša, led, snijeg, sunce) i da su u upotrebi od 1994. godine”, objasnila je direktorica Importanne centra d.o.o. Nevenka Zečević Jutarnjem.

Ističe kako su već upozoravali na činjenicu kako su česte intervencije postale preskupe i kako je nužno zamijeniti stepenice. Grad Zagreb im je odgovorio tako što je lani gotovo prepolovio iznos za održavanje predmetne javno-prometne površine, a do danas nisu dobili poziv na suradnju

“S obzirom na nedostatna sredstva održavanja i prekid financiranja u 2018. godini, razmatramo razne varijante kojima bi riješili ovaj problem, uključujući i mogućnost naplate prolaza. U tom slučaju bi trošak morali snositi građani”, upozorila je direktorica.


Grad taj potez smatra neprihvatljivim

Iz Grada su taj potez nazvali “neprihvatljivim” i odgovornost za stanje stepenica prebacili na Importanne centar zbog njihovog “neadekvatnog održavanja”.

“Kako bi se što prije iznašlo rješenje za pokretne stepenice koje su u funkciji javnog korištenja i kao takve povezuju javne površine (terminal ZET-a, Trg kralja Tomislava, Trg Ante Starčevića), Grad Zagreb je mišljenja da je najava bilo kakve naplate korištenja stepenica potpuno neprihvatljiva, te je u svrhu zaštite javnog interesa i trenutno u tijeku natječaj zbog hitnog izvršenja nužnih popravaka pokretnih stepenica kako bi se u što kraćem roku dovele u funkciju, jer svima je jasno koliko važnu ulogu iste imaju za građane”, kaže pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.

Komentari

loading...
-->