IMOVINE NA BACANJE! Pogledajte što sve uhićeni ravnatelj HRT-a ima u svojoj imovinskoj kartici

Kazimir Bačić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

USKOK je u suradnji s policijom proveo veliku akciju u srijedu u kojoj su uhićeni vozač pokojnog gradonačelnika Zdravko Krajina, “kralj zagrebačkog Adventa” Denis Mohenski, Bandićeva pročelnica Stručne službe Andrea Šulentić, članica Povjerenstva za dodjelu gradskih površina Jelena Čeklić, bliska Bandićeva suradnica Ana Stavljević Rukavina i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

No, među uhićenima, najveću pažnju je privukao Bačić koji je, prema saznanjima Večernjeg, uhićen zbog sumnji za korupciju, odnosno zbog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja. N1 je istražio imovinsku karticu ravnatelja HRT-a te se saznaje da on ima zavidan broj nekretnina, ali i brod, dok mu štednja iznosi oko 85.000 kuna.

Naime, Bačić je prijavio plaću od 24.852,42 kune neto, jednu kuću u Zagrebu, jednu u Strmcu u Zagorju, jedan stan u Dubrovniku i dva stana u Zagrebu. Osim toga, suvlasnik je i jednog poslovnog prostora u Dubrovniku, a njegova supruga također ima niz nekretnina, ali i Peugeot 5008 iz 2015. godine.

Bačić je korisnik triju kredita koji su ugovoreni od 2017. do 2020. godine, pa mu ukupne mjesečne rate iznose više od 1100 eura. U Zagrebu mu kuća s okućnicom ima više od 800 kvadratnih metara, dok mu stan u Dubrovniku ima 59 kvadratnih metara. Stanovi u Zagrebu su mu nešto manji, jedan ima 28, a drugi 29 kvadrata, no zato ima kuću s okućnicom u Strmcu od 4000 kvadrata.

Ravnatelj HRT-a posjeduje i skromni brod Jeanneau One Design 35 procijenjene vrijednosti od 110.000 kuna. S druge strane, njegova supruga ima dva stana u Zagrebu, jedan od 39, a drugi od 73 kvadrata, kuću u Selcu od 20 kvadrata i apartman u Selcu od 50 kvadrata.

Detalje imovinske kartice možete pročitati ovdje.


Komentari