IMENOVANJA U KB SVETI DUH Nova ravnateljica ima bogati životopis: ‘Prioritet će biti sigurnost, zadovoljstvo i dobrobit pacijenta’

KB Sveti Duh, Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Temeljem svog programa rada i razvoja Kliničke bolnice “Sveti Duh”, prof.dr.sc Ana-Maria Šimundić i izv.prof.dr.sc Alan Ivković dobili su povjerenje pri izboru za vodstvo bolnice. Tako je prof. Šimundić postala ravnateljica, a prof. Ivković njezin zamjenik.

Prije imenovanja, Šimundić je obavljala funkciju pročelnice Zavoda za medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku Kliničke bolnice „Sveti Duh“, a iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo. Naime, godinu dana je radila na znanstveno-istraživačkom projektu u SAD-u, a bila je i na brojnim vodećim pozicijama u zdravstvenom sustavu RH.  Posljednje dvije godine obnašala je ulogu Predsjednice Europske federacije za kliničku kemiju i laboratorijsku medicinu (engl. EFLM), a bila je i član izvršnog odbora Međunarodne federacije za kliničku kemiju, piše Večernji.

“Kao ravnateljica Kliničke bolnice „Sveti Duh“, tijekom mog mandatnog razdoblja od četiri godine, okupit ću tim stručnjaka i kolega koji su voljni dati svoj doprinos promjenama. Zajedno ćemo sva svoja znanja i vještine usmjeriti na organizacijske i kulturološke promjene koje će kao prioritet imati sigurnost, zadovoljstvo i dobrobit pacijenta. Naša će deviza biti: Pacijent u središtu interesa”, poručila je prof.dr.sc Ana-Maria Šimundić.

“Želja nam je KB „Sveti Duh“ učiniti poželjnim poslodavcem u kojem će se zaposlenici osjećati zadovoljno i motivirano. Jačat ćemo, ne samo stručne, nego i upravljačke kompetencije naših ljudi kroz edukacije iz područja upravljanja. Kod izbora i reizbora upravljačkih kadrova, jednaku priliku želimo dati internim i vanjskim kandidatima, vodeći se načelom izvrsnosti i odabirom onih koji će pružiti najveću vrijednost našim pacijentima i bolnici”, dodala je.

Jedan od primjera je imenovanje prof.dr.sc. Ratka Matijevića za Predstojnika Klinike za ginekologiju i porodništvo koji je odlukom neovisnog povjerenstva ocijenjen kao najkompetentnija osoba za poziciju koja je bila upražnjena istekom mandata prethodnog predstojnika, prof. dr. Berivoja Miškovića. Također je provedeno imenovanje prof.dr.sc. Žarka Alfirevića koji obnaša funkciju pomoćnika ravnateljice za kvalitetu. Imenovana je i nova pomoćnica Ravnateljice za pravne poslove Kristina Zečević, kao i nova pomoćnica Ravnateljice za financije Suzana Košćak,te predsjednik Stručnog vijeća bolnice, predstojnik Klinike za internu medicinu izv.prof.dr.sc. Edvard Galić, piše Večernji.

Zamjenik ravnateljice dr. Ivković je specijalist ortopedije s bogatim domaćim i međunarodnim iskustvom.

“Upravljanje bolnicom preuzeli smo jer vjerujemo da možemo dati svoj doprinos u postizanju cilja da KB „Sveti Duh“ učinimo centrom izvrsnosti, s maksimalnom učinkovitosti u pružanju zdravstvene usluge, po uzoru na neke od najboljih bolnica u Europi”, poručio je izv.prof.dr.sc Alan Ivković.


Komentari