IMENOVANI NOVI ŠEFOVI PODRUŽNICA U HOLDINGU Evo tko je na čelu Čistoće, GSKG-a, Plinare…

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga donijela je danas odluku o imenovanjima voditelja podružnica i direktora povezanih trgovačkih društava.

Na čelne pozicije strateški važnih podružnica i povezanih društava imenovani su Davor Vić (voditelj podružnice Čistoća), Jeronim Tomas (direktor trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb – opskrba d.o.o.), Davor Poljak (direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.) te Marko Šarić (direktor trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o.).

O novim šefovima Čistoće, Gradske plinare, VIO i GSKG-a:

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru – opskrbu dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva.

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

“Ovo su četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane, a suočene su s najvećim izazovima te je stoga Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji”, poručuju iz Holdinga.

Uprava privremeno na čelu šest podružnica

Članovi Uprave Zagrebačkog holdinga će privremeno preuzeti upravljanje u sljedećih šest podružnica do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna:

 • za podružnicu Vladimir Nazor, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslav Čulk za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Gradska groblja, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roko Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Autobusni kolodvor, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras
 • za podružnicu Arena Zagreb, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretan Šarić za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Zagrebački digitalni grad, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar
 • za podružnicu Zrinjevac, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

Uprava Zagrebačkog holdinga je u sljedeće četiri podružnice i društvo imenovala v.d. voditelje od postojećih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku:

 • a podružnicu Zagrebačke ceste, imenuje se Davor Merkaš
 • za podružnicu Robni terminali Zagreb, imenuje se Ivica Tokmadžić
 • za podružnicu Tržnice Zagreb, imenuje se Božena Cvitanović
 • za podružnicu Zagrebparking, imenuje se Krešimir Milinović
 • za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o., imenuje se Miroslav Živko.

“U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata”, otkrili su iz Holdinga.

Komentari