IMENOVANA S ČETIRI ‘DA’ I JEDNIM ‘PROTIV’! Razriješen ravnatelj Srebrnjaka, evo tko je nova vršiteljica dužnosti

Foto: Srebrnjak

Nakon što je prošli tjedan Ivo Dumić-Čule podnio ostavku, Upravno vijeće bolnice Srebrnjak razriješilo ga je dužnosti s četiri glasa “za” i jednim suzdržanim te imenovalo novog vršitelja dužnosti. Prim. Dr. sc. Duška Markov-Glavaš, dr. med. bit će nova v.d. ravnateljica DB Srebrnjak. Imenovana je sa četiri glasa “za” i jednim protiv.

Riječ je o čelnici ambulante za ORL u dječjoj bolnici. Ona će dužnost obnašati mjesec dana, koliko je zakonski rok da se raspiše natječaj za novog ravnatelja bolnice.

Podsjetimo, Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak u prošlog je ponedjeljka održalo prvu sjednicu, a predsjednica UV-a Sanja Kolaček potvrdila je u izjavi novinarima da je Dumić-Čule ponudio svoju ostavku na dužnost ravnatelja.

“Ako mi to prihvatimo, to povlači za sobom imenovanje obnašatelja dužnosti ravnatelja, a da bi to mogli trebali bismo razmisliti o tome tko bi bio kandidat”, rekla je tada.

“Raspravljalo se o četiri točke dnevnog reda – upoznali smo se, slušali smo o poslovanju bolnice, stanju s centrom za translacijsku medicinu te stavljanju mandata ravnatelja na raspolaganje. Da bi razgovarali o poslovanju i stanju projekta moramo prikupiti detaljne informacije, imamo između 700-800 stranica na stolu”, rekla je Kolaček.

Ipak, nije željela odgovoriti na pitanje što za bolnicu znači presuda Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj je bivši ravnatelj Dječje bolnice Boro Nogalo nezakonito smijenjen, rekavši da to nije bila tema sjednice.

“To nije u ovom trenutku naš prioritet, nama je prioritet nastavak rada bolnice i Centra za translacijsku medicinu, gledanje izvješća o radu, to nam je prvi zadatak”, naglasila je.

Na pitanje može li Boro Nogalo biti postavljen za v. d. ravnatelja odgovorila je kako “misli da ne može jer on nije zaposlenik bolnice”.

U novom Upravnom vijeću uz Kolaček su još tri člana, među kojima je i Tomislav Lauc, koji je bio predizborni donator platformi Možemo!.

Kolaček nije željela govoriti o tome, istaknuvši kako je i ona isto tako imenovana, pa to treba pitati vlasnika ustanove koji je imenovao članove UV-a.

Komentari