Imenovan novi načelnik Policijske uprave zagrebačke

FOTO: PUZ

Također je iznimno bitnom naglasio suradnju s lokalnim i državnim institucijama, kao i braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama. 

Danas je u Policijskoj upravi zagrebačkoj glavni ravnatelj policije Nikola Milina, kojemu je ovo bio i prvi službeni posjet PU zagrebačkoj, predstavio novoimenovanog načelnika Uprave Marka Rašića. Glavni ravnatelj policije rekao je kako je kao najboljeg kandidata u provedenom postupku po internom oglasu, predložio ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću imenovanje Marka Rašića na mjesto načelnika najveće policijske uprave s preko milijun stanovnika.

‘Sigurnost u Policijskoj upravi zagrebačkoj izravno utječe na stanje sigurnosti u cijeloj Republici Hrvatskoj i stoga je Marko Rašić s bogatom policijskom karijerom, iskustvom i nizom dužnosti u sustavu Ministarstva najbolji kandidat za još bolje stanje sigurnosti u policijskoj upravi, u kojoj turistička sezona traje cijelu godinu’.

FOTO: PUZ
FOTO: PUZ

Nakon ravnateljevih uvodnih riječi, medijima se obratio i novoimenovani načelnik Marko Rašić koji se prvenstveno zahvalio ministru i glavnom ravnatelju na ukazanom povjerenju, koje će kako je rekao, nastojat opravdati na način da će zajedno sa svojim suradnicima učiniti iskorak u proaktivnom postupanju te stavio naglasak na prevenciju kažnjivih radnji.

Također je iznimno bitnom naglasio suradnju s lokalnim i državnim institucijama, kao i braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama. Na mjesto načelnika najveće uprave u državi Marko Rašić dolazi s mjesta načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, kojom je rukovodio posljednjih devet godina, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1985.


Komentari