IMATE ŠTETE OD LANJSKE POPLAVE? Grad daje novac fizičkim osobama čija je imovina nastradala, no pod jednim uvjetom!

Foto: Darko Tomas / CROPIX/Ilustracija

Građani čiji su objekti stradali u poplavama u srpnju prošle godine moći će dobiti do 12 tisuća kuna pomoći. Zastupnici su prihvatili odluku kojom su propisani uvjeti i način isplate ukupno 10 milijuna kuna koje je Grad osigurao za nastradale.

Pravo na pomoć imaju fizičke osobe koje su do 7. kolovoza prošle godine prijavile štetu i navedene su u Popisu poplavljenih. Ne smiju imati nikakva dugovanja prema Gradu Zagrebu. Pravo na pomoć ostvaruju samo ako su u vrijeme nastanka štete imali prijavljeno prebivalište u Zagrebu na adresi na kojoj se nalazi oštećeni stambeni objekt. Također, uvjet je da pravo na odštetu nisu ostvarili nekim drugim putem, na primjer preko osiguravajućeg društva.

Moguće je dobiti najviše 12 000 kuna za stambeni objekt, 6000 kuna za garažu te 3000 kuna za zajedničke prostorije.

Zastupnici su odbili SDP-ov prijedlog da se otpišu računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima, ali su zato prihvatili izmjene Odluke o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje zagrebačkih ugostitelja i obrtnika uzrokovanih epidemijom koronavirusa, prema kojima se turističke agencije od 1. ožujka rasterećuju plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Zagreba, a onima koje su obveznice plaćanja bit će umanjen iznos komunalne naknade za 30 posto.


Komentari