Imat ćemo modernije tramvaje? Za unaprijeđenje ZET-a osigurano 13,3 milijuna kuna

Ilustracija

Sigurnost putnika je na prvom mjestu.Na razvoju kvalitete ZET-ovog tramvaja, nesumnjivo se radi bez prestanka. Naša poznata hrvatska tvrtka Končar jučer je tako potpisala ugovor s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te osigurala 13,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije za projekt daljnjeg razvoja sigurnosti svoga tramvaja – SafeTRAM. Kako prenosti Poslovni.hr, postojeći tramvaj, koji vozi zagrebačkim ulicama, dobiti će dodatne uređaje i softver za veću sigurnost putnika i pješaka.

Predsjednik Uprave Končara, Darinko Bago istaknuo je da će novac biti utrošen za istraživačko-razvojni projekt, težak ukupno 18,4 milijuna kuna, a koji se odvija u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER).

Planiramo razviti sustav koji će naš tramvaj učiniti sigurnijim, a samim tim i konkurentnijim na globalnom tržištu. Radi se o razvoju softvera i hardvera koji će povećati sigurnost putnika u vozilima, ali isto tako i ostalih sudionika u prometu, a posebno pješaka“, kazao je Bago.

 


Komentari