‘Imala sam 250 otkucaja po minuti’ Šefica Onkološke patologije noć provela na Hitnoj jer joj je pozlilo zbog ponašanja Dijane Zadravec

Foto: Pixsell

Klinika za tumore u KBC-u Sestre milosrdnice već neko vrijeme nalazi se u središtu skandala zbog odlazaka radiologa te ispovijesti djelatnika koji pročelnicu Dijanu Zadravec optužuju za katastrofalno stanje u bolnici.

Među njima je i docentica Vesna Ramljak, voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju KBC-a Sestre milosrdnice koja je u srijedu završila na Hitnoj kardiologiji jer joj je puls bio 250 otkucaja u minuti.

Za Index otkriva da joj je pozlilo kada je čula da se Zadravec derala na medicinsku sestru u klinici. Ramljak tvrdi da je cijelu noć ostala na Hitnoj i da joj nije pomoglo ni 10 miligrama Normabela.

Kaže da ju je to dotuklo i da su svi djelatnici u Klinici kao jedna obitelj te da sjajno surađuju i zajedničkim snagama daju svoj maksimum pacijentima. Ramljak govori i da su oni ujedno jedini “breast unit centar” u Hrvatskoj koji se bavio karcinomima dojke i da je ona u sklopu toga osnovala jednodnevnu dijagnostiku za tumore dojki. Zahvaljujući tomu, u roku od sat vremena pacijentice doznaju imaju li karcinom ili ne, a sve ostale pretrage također se ubrzavaju kao i cijeli proces liječenja.

Ramljak smatra da Zadravec nažalost vjerojatno ne razumije što su to onkološki pacijenti. Dodaje i da je sve krenulo nizbrdo prije tri godine.

“U svojoj ordinaciji imam ultrazvuk. Jako smo puno pacijenata dijagnosticirali da pomognemo radiolozima da rade sofisticiranije. Od početka ove godine sam samo u svojoj ambulanti otkrila 168 novih karcinoma dojke. Mi smo radiolozima pomagali, kad se radi ‘core’ biopsija, uvijek smo prisutni i mi citolozi koji zajedno s njima punktiramo čvorove u aksilama jer je to u protokolu dijagnostike. Mi smo neprekidno u suradnji i oni uvijek imaju povratne informacije vezane za njihovu dijagnozu. Za mene je kriminalno da netko tko nikad nije radio magnet dojke i abdomena to radi i da se potpisuje na nalaz. U ovom času to na našoj Klinici uglavnom rade specijalizanti i par specijalista koji se izmjenjuju. Nama je s KBC-a zadnjih godina otišlo 17 radiologa. Samo na našoj Klinici ih trebamo 8 plus šefa, a ostalo ih je troje. Zadravec je sad dovela specijalizante da rade magnete dojke i ‘core’ biopsije karcinoma dojki, koji to rade pod nadzorom”, kaže Ramljak i ističe da ne može mirno gledati da se netko tako odnosi prema ljudima.

Zaključno, smatra da će Zadravec vjerojatno doživjeti da će se djelatnici Klinike žaliti na njezin mobing.

Komentari