IMAJU LI ZAGREPČANI PRAVO GLASA? Ne žele da terasa nagrđuje grad, a on svejedno gradi (FOTO)

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Metalne konstrukcije na Cvjetnom trgu razljutile su građane.

Koliko je nicanje metalne konstrukcije na jednom od omiljenih zagrebačkih trgova razljutilo građane, govori i to da su organizirali i prosvjed i to još u svibnju, kada su imali štošta za poručiti gradonačelniku.

Situacija se smirila na nekoliko mjeseci, Zagrepčani su taman pomislili da je i njihov glas bitan, ali gadno su se prevarili.

Ovih dana na Cvjetnom trgu dočekao ih je neugodan prizor koji ih je nemalo iznenadio. Gradnja metalnih konstrukcija nastavila se.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Cilj je, odmah pokraj pravoslavne crkve postaviti veliku terasu, jer što se bolje uklapa uz takvu građevinu? Druga terasa otvorila bi se uz trgovački centar, a već nekoliko godina Tomislav Horvatinčić pokušava ostvariti ovaj projekt.

Ipak, svaki puta do sada, gradnja je kršila Pravilnik Grada o postavljanju otvorenih terasa, sudeći po priloženom, ni ovoga puta nije drugačije.

>>> ZA NJEGA PRAVILA NE POSTOJE: Horvatinčićeva konstrukcija na Cvjetnom krši gradski pravilnik? (FOTO)

Facebook / Sindikat biciklista
Facebook / Sindikat biciklista

Građani se protive, on gradi, a iz stranke ZA GRAD oštre optužbe

Ponovo su Zagrepčani ovdje građani drugog reda, njhova volja se ne poštuje, a njihovi glasovi su ušutkani bukom koja se stvara dok se sporne terase postavljaju.

Na stranu ogorčenih stanovnika glavnog grada stala je i stranka ZA GRAD iz koje tvrde da Grad sam ne poštuje vlastite propise kako bi pogodovali privatnom interesu.

Građani su utvrdili da je gradnja ogromnih metalnih terasa drska krađa javnog prostora, zaklanjaju se čak i najveće javne klupe.

>>> STRANKA ZA GRAD: Grad Zagreb ponovo krši vlastite propise – radi privatnog interesa

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mrak Taritaš obrušila se na gradske vlasti

Izgradnju metalnih terasa nazvala je “zadiranjem u javni prostor građana grada Zagreba”. U svome priopćenju napisala je i kako se Cvjetni trg pretvara u jednu veliku ugostiteljsku terasu.

Naglasila je kako se građane o ovakvim pothvatima treba infomirati, a da konstrukcije niču preko noći. Ipak, zabrinuta je: “bojim se da nam slijedi nova faza šatorizacije Zagreba i drugih vrsta zadiranja u javni prostor do lokalnih izbora”.

>>> MRAK TARITAŠ OŠTRO PO GRADSKIM VLASTIMA: ‘Preko noći i na prepad počinje nova šatorizacija Zagreba’

Podsjećamo, i Centar Cvjetni i podzemna garaža, objekti su koji su niknuli suprotno željama građana. Protiv toga su također organizirani prosvjedi, ali imali su jednkog utjecaja kao i onaj u svibnju, nikakvog.

Šoping centar vinuo se visoko u nebesa, garaža je u funkciji, a građane i tako nitko, ništa ne pita.

I za kraj jedna fotografija Cvjetnog trga iz 80-ih, čisto da usporedimo kako je izgledao nekad, a kako izgleda sada s limenim grdosijama.

Zakaj volim Zagreb/ Salko Čajić
Zakaj volim Zagreb/ Salko Čajić


Komentari