‘Ima pažnju na nivou zlatne ribice’ Ivan Pernar uči jedriti, a internetski dnevnik skiperice je – sve!

FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Bivši saborski zastupnik, a sada čini se čovjek od mnogih talenata, ili kako bi Dalmatinci rekli – dežurni redikul, Ivan Pernar uči jedriti. To samo po sebi i ne bi bila neka novost, a kamoli vijest, da njegovo učenje nije zabilježeno u svojevrsno, e-dnevniku.

Naime, Pernarova kapetanica Lexi, vodi blog o svojoj jedriličarskoj avanturi, a internetski zapisi postali su daleko zanimljivi otkako je dobila šegrta. Tako sada znamo da će Pernar ostati s njom na jedrilici do ožujka i pomoći joj vratiti brod na Bahame. No, na tom putovanju samovanje joj je začinio Pernar, ali nismo sigurni koliko je to dobro za Lexi.

Pa tako piše da je Pernar izrazito ovisan o svom mobitelu, te da joj to predstavlja problem, pa tako navodi da joj se pokvario motor na jedrilici, a od Pernara je očekivala pomoć.

“Ivan me gleda kako vadim novi filter goriva, punim ga dizelom, ja mu ga dam i zamolim da ga pridrži. Stajao je pored motora. U roku od pet sekundi zaboravlja što sam mu rekla i filter pun goriva stavlja na radnu površinu, a dizel se razlijeva posvuda po pultu na kojem pripremamo hranu i ide niz pukotine u hladnjak. On našu hranu pokriva dizelom!” napisala je Lexi.

Navodi i još jednu situaciju u kojoj je zamolila Pernara da čuva uže od gumenjaka kojim su trebali stići na kopno, dok ona provjerava motor. No, držao je uže čitavih 10 sekundi i ispustio ga i to kako bi pogledao mobitel.

“Priuštila sam mu najbolje jedrenje koje je ikad mogao dobiti, a on kao propali student, drugi najgori učenik kojeg sam ikad imala. Ponavljala sam mu uvijek iznova kao što se uči retardirano dijete, a on još uvijek ne može vezati običan čvor”, napisala je Lexi.

Jedan od zapisa kaže i da Lexi smatra da čak i ako vas Ivan gleda u oči, postoji šansa od samo 50% da vas zapravo i sluša. “Samo 50 posto je šansa da će njegov raspon pažnje trajati dovoljno dugo da se usredotoči na zadatak koji je dobio i dovrši ga, a da ga ne za*ebe”, napisala je Lexi o svom učeniku – Ivanu Pernaru.


Komentari