Za ovo ih plaćamo: Torjanac i Jonjić o ploči Trga maršala Tita

FOTO: Dražen Komar
Na 3. sjednici Gradske skupštine danas je povučena točka o osudi spaljivanja ‘Novosti’ a zatim su krenule rasprave oko ploče s Trga maršala Tita.

U Gradskoj Skupštini pokrenula se žustra rasprava oko skidanja ploče s Trga maršala Tita. Naime, gradski zastupnik Marko Torjanac je krenuo obrazlagati točku u kojoj je osudio nesankcioniranje čina skidanja ploče prije nego je Gradska skupština odlučila da će ukloniti ploču.

Podsjećamo, radi se o vlasniku kafića Nevenu Brajkoviću, koji je prema vlastitom priznanju, skinuo ploču Trga maršala Tita još u kolovozu ove godine. Zagrebačka policija obavila je razgovor s vlasnikom kafića.

>>>Obavljen razgovor s muškarcem koji je skinuo ploču s Trga maršala Tita

>>>Vlasnik kafića skinuo ploču s Trga maršala Tita: ‘500 dana sam bio u zatvoru zbog ovog zlikovca’

Na njegovo izlaganje točke javio se gradski zastupnik Jonjić, koji je rekao kako je ganut njegovom patetikom. Rekao je kako su predložili da se ploče daruju povijesnom muzeju no taj zaključak nije proveden.

Također Jonjić je rekao kako je vlasnik kafića proglašen krivim te da je platio kaznu zbog skidanja ploče. Naglasio je kako je rasprava o ploči gubljenje vremena.
Torjanac je inzistirao na tome da je potrebno zatražiti policijsko izvješće što je s pločom odnosno imovinom grada.
Gradski zastupnik Jonjić još je jednom naglasio kako je Grad prijavio skidanje ploče te da je počinitelj ispitan i kažnjen na što je Torjanac još jednom komentirao kako o tome nema nikakvih informacija te da je potrebno tražiti izvješće.
Zastupnici, s većinom suzdržanih, nisu izglasali točku predlagatelja Torjanca.

 


Komentari