Igor Peternel (Domovinski pokret): ‘Ako Visoki upravni sud donese odluku da ukidanje mjere nije zakonito, tražit ćemo Tomaševićevu ostavku’

Foto: Domovinski pokret

Visoki upravni sud donio je odluku kojom se obustavlja Odluka o ukidanju mjere – roditelj odgojitelj te da Odluka ide na ocjenu zakonitosti. To znači da će nešto više od pet tisuća roditelja – odgojitelja nastaviti primati novčanu pomoć i nakon 1. svibnja kada je zakonski Odluka trebala stupiti na snagu.

Velika je ovo pobjeda roditelja – odgojitelja, ali i zagrebačke oporbe. Upravo zato razgovarali smo s Igorom Peternelom, predsjednikom zagrebačkog ogranka Domovinskog mosta i gradskim skupštinarom.

“Odluka je očekivana, daje vjeru u pravnu državu, ja sam u kampanji govorio da će doći do tog ukidanja, kad su rekli da je idu razmatrat, rekao sam da je to prvi korak prema ukidanju”, rekao nam je Peternel.

Objasnio je Peternel i što je aktualna vlast napravila krivo, “imaju legitimitet, mogli su mjeri otkazati za nove korisnike, a ostaviti je za postojeće korisnike”.

Foto: Zagreb.info

“Međutim, retroaktivno su ukinuli mjeru, roditelje – odgojitelje stavili su pred gotov čin. Ljudi su uzimali kredite, planirali život na određen način oko te mjere, pa su došli na vlast i rekli da više neće to moći tako”, rekao je Peternel i naglasio da niti roditeljima niti sebi, aktualna gradska vlast nije ostavila dovoljno prostora da se snađe.

‘Očekujem ostavku’

“To je potpuna intelektualna potkapacitiranost za vladati gradom i očekujem da gradonačelnik snosi političke poosljedice, štetu i odgovornost”, najavio je Peternel.

“Ako Visoku upravni sud odbaci odluku najmanje što bi moglo biti očekujemo da gradonačelnik podnese ostavku”, odlučan je Peternel i najavljuje da će se na idućoj sjednici Gradske skupštine 28. travnja, također pričati o ovoj odluci.

“Od početka govorimo da je zakonski upitna ta odluka i da sud mora reagirati. Prema tome, on je da odluke brani, a na nama da ga kudimo”, zaključio je Peternel.


Komentari