‘Ignoriraju nas’ poručuju roditelji ispred zgrade s koje padaju ploče: U njoj se nalaze vrtić i škola

U Vrbanima su prosvjedovali roditelji djece koja pohađaju vrtić koji se nalazi u zgradi s koje je u protekle četiri godine palo desetak fasadnih ploča. Posljednji slučaj, dogodio se u nedjelju kada je na prepunu terasu pala još jedna ploča. Pukom srećom konobara i gosta je izbjegla za dlaku.

Foto: Screenshot

Sanda Šumera Mađer, majka djeteta koje pohađa vrtić u Kuzminečkoj ulici, a koji je u najmu u spornoj zgradi, rekla je:

“Ukazujemo na ovaj problem već dvije godine, no iz Grada nisu našli shodno da ga riješe. Nas kao roditelje brine sigurnost naše djece. Nije nas briga tko je vlasnik, ali želimo da se ovaj problem riješi. Dosad je palo deset ploča i zadnja je pala u nedjelju. Zabrinjavajuće nam je da je sigurnost naše djece ugrožena i da nečije dijete može stradati svaki dan.”

Zabrinuti roditelji traže sanaciju cijelog pročelja zgrade, a za početak tražili su osiguranje ulaza u vrtić. Upravo to je danas i na press konferenciji potvrdio i gradonačelnik Tomašević, no u trenutku prosvjeda adekvatnog ulaza u dječji vrtić – nije bilo.

S druge strane, roditelji upozoravaju da su osigurani ulasci u kafić i teretanu koji se nalaze u istoj zgradi. Naime, izvođač radova na zgradi Zagrebgradnja osigurali su ulaze u spomenute objekte, ali nisu za vrtić i školu. Prepostavlja se da je to zato što je vrtić u nadležnosti grada, a škola u ingerenciji države.

Komentari