‘IDUĆI NATJEČAJ ĆE BITI OTVORENIJI’ Dogradonačelnik Korlaet o fijasku s podzemnim spremnicima: ‘Mi smo legalisti’

Foto: Zagreb.info

Kao što je poznato grad Zagreb je poništio javni natječaj za nabavku ‘podzemnih spremnika za sakupljanje otpada s ugradnjom’, procijenjene vrijednosti 12.700.000 kuna bez PDV-a. Iako se činilo da tvrtka Komop zadovoljava sve uvjete te da će Grad s njima potpisati ugovor o nabavi 50 podzemnih spremnika za potrebe novog sustava odvoza otpada, na kraju ipak ništa od toga.

Što će na kraju biti s projektom pitali smo dogradonačelnika Luku Korlaeta prilikom otvorenja dječjeg igrališta na Trešnjevci. Priznao kako će poništenje natječaja nažalost prolongirati cijelu priču s ugradnjama podzemnih spremnika u centru grada.

“Mi želimo biti maksimalno fer i transparentni i želimo da stvari idu po PS-u. Prije možda nije bilo tako, stvari su se mogle ubrzati ali mi smo legalisti” rekao je.

Dodao je kako idući natječaj, to jest javnu nabavu, treba raspisati malo otvorenije i fleksibilnije tako da specifikacije u javnom pozivu odgovaraju većem broju tvrtki što će i učiniti. Osvrnuo se i na kritike zastupnika Renata Peteka koji je napisao kako se gradonačelnik osramotio ovim poništenjem natječaja.

“Ja bih ovim putem pozdravio Renata Peteka i poželio mu da bude malo konstruktivniji jer zaista ovaj grad ima milijun problema i možda da proba, kao zastupnik koalicijske stranke, biti malo konstruktivniji i dati malo više konstruktivnih prijedloga” poručio je.

Iz same tvrtke Komop zasad ne najavljuju žalbu na poništenje natječaja što dodatno odužilo nastavak projekta.

“Nemamo komentara na poništenje natječaja. Stručna služba će donijeti odluku hoćemo li se žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave” odgovorili su ovim riječima iz tvrtke na naš upit.


Komentari