Iduća četiri tjedna su mu ključna! Kamenički u Remetincu na detaljnoj obradi koja će mu odrediti sudbinu iza rešetaka idućih šest godina

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marin Kamenički, koji je prije tri godine jureći Ilicom usmrtio dvije osobe i jednu ostavio trajno nepokretnu, stigao je u Remetinec.

Podsjetimo, Kamenički je 2018. godine izazvao prometnu nesreću, vozeći brzinom od 195 kilometara na sat u svom Mercedesu, u kojoj su poginule Laura Stelio (22) i Nadica Hoflinger (65), a Damir Babić Alagić (60) ostao je invalid. Ograničenje brzine u gradu je 50 kilometara na sat, a u izazvanom sudaru automobil Kameničkog se i zapalio.

Kamenički je prošle godine osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora, no nakon žalbe Županijskog državnog odvjetništva, Vrhovni je sud povisio kaznu, te mu je izrečeno šest godina zatvora.

Kada je kazna viša od pet godina, osuđenik mora boraviti i u istražnom zatvoru. Sutkinja koja je vodila predmet odluku suda je dostavila strankama, te izdala nalog policijskoj postaji da ga dostave u Remetinec, doznaje 24 sata. Inače odluka se dostavlja postaji na čijem području osuđenik ima prebivalište.

Kamenički bi u Remetincu u Centru za dijagnostiku trebao provesti oko četiri tjedna, doznaje 24 sata. U Centru će ga medicinski, socijalno, psihološki, pedagoški i kriminološki obraditi, a potom predložiti prikladnu kaznionicu. Ona može biti zatvorenog, poluotvorenog ili otvorenog tipa, a u njoj će Kamenički boraviti idućih šest godina.

Pravomoćne osuđenike za kaznena djela u prometu najčešće se upućivalo u kaznionice otvorenog ili poluotvorenog tipa, u Valturu ili u Lipovac-Popovaču, a hoće li to biti slučaj i s Kameničkim, doznat ćemo uskoro.

O svemu, završnu riječ ima Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Kao ostali zatvorenici, Kamenički će imati pravo tražiti i uvjetni otpust nakon odležane polovine kazne iza rešetaka, a o zahtjevu će odlučiti vijeće Županijskog suda na području kaznionice u kojoj se bude nalazio.


Komentari